Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul are curse pe Heathrow

Operatorul low-cost Blue Air a început să efectueze curse de la Cluj-Napoca spre cel mai mare hub aerian din Europa, Aeroportul Heathrow Londra (AHL).

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) și Blue Air au anunțat lansarea noii rute. Conexiunea cu AHL reprezintă o premieră pentru AIAIC, facilitând accesul pasagerilor la numeroasele conexiuni oferite spre întreaga lume.

Colaborarea dintre cei doi parteneri comerciali cunoaște astfel o nouă fază de dezvoltare, prin angajamentul operatorului aerian de a dezvolta baza sa operațională de la Cluj-Napoca, odată cu cele 14 rute noi care vor fi operate în acest an de pe aerogara din Someșeni.

Cu un trafic de pasageri de 80,9 milioane de pasageri în 2019, Londra Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Europa, clasându-se pe locul trei la nivel mondial, după Atlanta și Beijing și înaintea aeroporturilor Tokio Haneda, Paris Charles de Gaulle și Frankfurt.

Heathrow este unul dintre cele șase aeroporturi ce deservesc metropola Londra, fiind cel mai mare hub de pe continentul european, care asigură conexiuni cu întreaga lume prin cele 100 de companii care oferă zboruri interne și internaționale.

“Chiar dacă traficul de pasageri a fost puternic afectat de pandemie, AIAIC face eforturi permanente pentru implementarea celor mai bune practici de recuperare a traficului de pasageri existent înainte de pandemie, iar decizia Blue Air de a deschide noi rute și de a dezvolta baza operațională de la Cluj reprezintă o nouă confirmare a premiselor pozitive în privința redobândirii traficului de pasageri.

Creșterea operațiunilor de zbor desfășurate de către Blue Air și noutățile pe care acest operator le aduce rețelei de rute disponibile pe AIAIC răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – business, etnic sau turistic”, conform reprezentanților AIAIC.

Blue Air operează trei rute regulate de pe AIAIC: București, Dublin, Heathrow. Din vară va introduce 13 rute de la Cluj: Barcelona, Amsterdam, Paris, Stuttgart, Milano, Hamburg, Larnaca, Bruxelles, Koln, Roma, Burgas, Constanța. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TB 100: ALBALACT – o poveste a laptelui și a succesului românesc de 50 de ani

Articolul următor

Constructorul Avril modernizează Stadionul Municipal Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share