Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aduro Impex face documentația de reabilitare a drumurilor din ZMO

Luni, 29 martie, a fost desemnat câștigătorul licitației care are ca obiect elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiții pentru lucrarea „Reabilitare DJ767E Oșorhei-Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L= 12,700 km) județul Bihor” și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru obiectivul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor”.

Astfel, firma responsabilă de elaborarea documentațiilor este SC Aaduro Impex SRL, iar valoarea ofertei câștigătoare este de 754.790,40 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost stabilit la data 08.04.2021.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – județul Bihor” va fi finanțat cu fonduri europene și prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Cele trei drumuri de legătură în Zona Metropolitană Oradea (ZMO) vor fi construite de către Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. Județul Bihor va beneficia de 340.000 Euro, fonduri europene, pentru proiectele tehnice. După această etapă, execuția centurilor ar urma să fie finanțată prin Programul Operațional Regional.

Documentația tehnică a fost pregătittă în parteneriat cu primăriile din zona limitrofă a Oradei (Oșorhei, Nojorid și Sântandrei) și Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare.

Aceste șosele de ocolire a localităților din ZMO sunt necessare din cauza traficului intens și a numărului mare de persoane care lucrează în apropierea municipiului Oradea (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rehau dă Clujul și Bucureștiul pe Sibiu

Articolul următor

Jocuri cu pacanele inspirate din filme

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share