Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oierii din zona Sălajului vor avea abator, laborator și magazin

Asociația OVIS Sălaj, ce reunește 700 de fermieri din acest județ, dar și din Cluj și Bihor, se pregătește să își deschidă un magazin de profil, cu produse din carne de oaie și miel, dar și brânzeturi.

Magazinul se va deschide în cartierul Brădet, peste drum de supermarketul Unicarm, potrivit Sălajul Liber. Asociația condusă de Nicolae Țap are planuri mari de viitor. „Deocamdată noi ne antrenăm, dar va veni și ziua în care să jucăm”, consideră președintele asociației.

Crescătorii de oi se plâng că statul nu îi ajută cu nimic, însă susțin că în viitor în care vor reuși să iasă în față cu produsele lor, foarte apreciate în special în țările arabe. Planurile OVIS Sălaj vizează deschiderea unui punct de lucru în localitatea Meseșenii de Jos, unde fermierii să-și poată vinde oile.

Animalele vor fi sacrificate, iar apoi vor ajunge la Zalău, unde urmează să se construiască un laborator care să verifice carnea și produsele lactate. După ce vor trece prin aceste laboratoare, produsele autentice românești vor fi comercializate, fără adaos la preț, în Zalău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Silviu Toader, noul manager al European Multisolutions Systems

Articolul următor

Ardealul va fi conectat pe calea aerului cu Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share