Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Nord-Vest, mediator pentru drumul de legătură Câmpia – Turda

Marcel Boloș, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), a dezbătut proiectul noului drum de legătură între Turda și Câmpia Turzii cu edilii municipiilor implicate.

„Am participat la o ședință de lucru, alături de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj și ai Primăriilor Turda și Câmpia Turzii. Primarul de la Turda, Cristian Matei, ne-a fost gazdă și am discutat despre proiectul construirii unui nou drum de legătură între cele două municipii. Acesta are finalizat studiul de fezabilitate, va prelua traficul greu din interiorul celor două municipii și va contribui la dezvoltarea economică a zonei din sudul acestora”, a declarat oficialul ADRNV.

“România se află în vârf de sarcină în ceea ce privește pregătirea financiară și programarea investițiilor din următorii ani. Doar un dialog orientat către autoritățile publice locale, mediul de afaceri și partenerii sociali pot crea premisele generării din timp a portofoliului de proiecte necesar pentru investirea fondurilor care ne-au fost alocate.

Dezvoltarea și investițiile trebuie să fie cuvintele de ordine ale României următorilor ani. Nimeni nu va fi iertat, dacă după un asemenea disponibil alocat din fonduri europene, satele și orașele noastre nu recuperează decalajele de dezvoltare și nu reușim să creăm locurile de muncă pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor”, consideră Boloș.

CJ Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea obținerii avizelor pentru proiectul de construire a viitorului drumul de conexiune. Investiția urmărește realizarea unei căi de comunicații rapide, care să degreveze traficul greu. Sectorul de drum propus, între Turda și Mărtinești, va avea 5,3 km și cuprinde două benzi de circulație pe sens.

Costul investiției gestionate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 55 de milioane de euro, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile. Drumul expres pentru realizarea conexiunii A3 cu Drumul Național 1 – zona Mărtinești este un proiect prioritar al Ministerului Transporturilor, având scopul de a degreva traficul din Turda și reducerea distanței dintre Cluj-Napoca și A3, respectiv A10.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul județului Alba pentru 2021, mai mare cu 20% decât cel de anul trecut. Transilvania de Apuseni, cel mai important proiect de infrastructură rutieră

Articolul următor

Cercetătorii clujeni: pesta porcină poate fi transmisă de insecte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share