Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul județului Alba pentru 2021, mai mare cu 20% decât cel de anul trecut. Transilvania de Apuseni, cel mai important proiect de infrastructură rutieră

Consilierii judeţeni din Alba au votat bugetul pentru anul 2021, bugetul general consolidat fiind de peste 652 milioane lei, adică mai mare cu aproape 20 la sută decât cel de anul trecut.

În acest an, a fost alocată suma de 193 milioane lei din fonduri proprii şi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţiile proprii şi ale instituţiilor subordonate. CJ Alba a transmis care sunt cele mai importante proiecte din șase domenii prioritare.

Astfel, în Sănătate autoritățile județene promit că vor avea loc lucrările de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și va fi realizat un heliport în municipiul Blaj.

În domeniul Drumurilor, modernizarea drumului județean DJ 107 I Aiud – Aiudul de Sus – Rîmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN74, cunoscut și ca „Transalpina de Apuseni” rămâne  prioritate. Lucrările la această investiție continuă cu succes. În total, este vorba despre 78,4 km. Lucrările au fost împărțite în două loturi aproximativ egale, iar ambele loturi au fost câștigate de aceeași asociere: Societeatea de Construcții Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia). Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 și are o valoare de peste 188 de milioane de lei. Consiliul Județean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puțin peste 400.000 de lei.

Zona reprezintă un potențial turistic enorm, facilitând accesul la satele și cătunele uitate din Apuseni, la destinații precum Cheile Râmețului sau Poiana cu Narcise de la Negrileasa, iar accesul mai facil către localitățile menționate va revigora activitățile economice din zonele rurale.

Trei trasee importante din Transilvania, aflate în reabilitare: vor readuce turismul rural pe harta destinațiilor din România

Pentru cultură, consilierii din Alba au prevăzut bani pentru Centrul multicultural „Liviu Rebreanu” din Aiud și pentru Bastionul Sfântul Mihail din Alba Iulia.

În ceea ce privește turismul, vor fi finanțate Staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş și Băile sărate Ocnişoara.

În domeniul sportului, la Blaj va fi amenajat Centrul Judeţean de excelenţă sportivă, iar la Sebeș – Bazinul de înot.

În ceea ce privește infrastructura de apă și canalizare, în 2021 vor fi alocați bani pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Alba.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele de Cluj, vândute la mall-ul din Zalău

Articolul următor

Regiunea Nord-Vest, mediator pentru drumul de legătură Câmpia – Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share