Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castrul roman de la Porolissum, pregătit de invazia turiștilor

Una dintre principalele atracții turistice a județului Sălaj, complexul de lângă Zalău a fost igienizat, iar drumurile de acces, înțesate cu panouri informative pentru a permite accesul facil în zonă.

Acțiunea de igienizare a zonei complexului arheologic a ajuns pe ultima sută de metri. Lucrările au demarat în 1 martie, interval în care echipele societății Pază Obiective și Intervenție au îndepărtat și au tocat spinii și arbuștii de pe 10 ha, pentru a elibera zonele de circulație a vizitatorilor și a da un nou aspect castrului.

Deșeurile vegetale rezultate au fost în cantități însemnate, având în vedere că astfel de lucrări nu au fost realizate în ultimii ani. În perioada următoare, la Porolissum vor fi montate 45 de panouri informative, ce includ atât texte de prezentare – în limbile română și engleză, cât și reprezentări grafice ale centrului militar și urban.

Demersul face parte dintr-un proiect derulat de Consiliul Județean (CJ) Sălaj și vizează punerea în valoare a acestui important obiectiv de turism. “Valorificarea potențialului turistic din Sălaj se numără printre prioritățile administrației județene. Castrul de la Porolissum este unul dintre cele mai bine păstrate situri arheologice din România și principalul obiectiv istoric și turistic al Sălajului.

Punerea lui în valoare va spori atractivitatea întregului județ. Numai la finele săptămânii trecute, 250 de persoane au vizitat acest obiectiv, și am convingerea că, în viitor, numărul turiștilor va crește”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch mărește turația la recrutările din Transilvania

Articolul următor

BEI împrumută cu 21 de milioane de euro o universitate clujeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share