Analize Banci Credite Economie Fonduri Europene IMM Slider Ultimele stiri

Cum au folosit antreprenorii finanțările IMM Invest și ce urmează în 2021

Banca Comercială Română (BCR) a prezentat rezultatele unui studiu dedicat programului IMM Invest, care expune efectele pandemiei asupra derulării activității și provocările cu care s-au confruntat IMM-urile, dar și impactul accesării creditelor pentru capitalul de lucru și a celor pentru investiții. Studiul a fost realizat cu sprijinul antreprenorilor care au ales BCR ca bancă parteneră în cadrul programului IMM Invest. Rezultatele indică faptul că cele mai mari probleme cu care aceștia s-au confruntat în ultimul an au ținut de scăderea comenzilor, de teama angajaților privind pandemia și nevoia menținerii unui mediu de muncă sigur și sănătos, dar și de dificultatea de a susține atât costurile fixe, cât și pe cele variabile, pentru furnizorii de materii prime.

Datele din studiu evidențiază planurile antreprenorilor în 2021, care includ dezvoltarea strategiei de e-commerce și prezență online, investițiile în extinderea afacerii și îmbunătățirea promovării. De asemenea, studiul arată adeziunea mediului de business la faptul că adaptarea afacerilor la contextul pandemic s-a realizat prin dezvoltare de noi produse și servicii, dar și prin integrarea activității în mediul online.

După un an în care cuvintele de bază au fost sănătatea, digitalizarea, eficiența și colaborarea, suntem mai conectați, și, prin urmare, mai puternici, și privim cu optimism către viitor. Ne bucurăm că am făcut echipa împreună, că am ajutat la salvarea cât mai multor locuri de muncă și ne continuăm misiunea de a oferi soluții de sprijin pentru clienții noștri. Lansăm astăzi noul ghid practic IMM Invest 2021 și reconfirmăm angajamentul de a oferi tuturor antreprenorilor îndrumare din partea echipei BCR, indiferent dacă vor primi credit sau nu”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Studiu

Datele din studiul BCR oferă o mai bună înțelegere a mediului antreprenorial și a măsurilor aplicate în contextul pandemiei pentru susținerea afacerilor:

  • 96% dintre clienți microîntreprinderi și 97% dintre clienții IMM au spus că au acordat mai multă atenție educației pentru sănătate în interiorul companiei;

  • 95% dintre clienții micro au acordat o mai mare atenție gestionării costurilor: 46% dintre aceștia au eficientizat costurile cu materialele de producție, 31% au tăiat din zona de utilități și 28% dintre ei au redus din costurile de marketing;

  • 92% dintre clienții IMM s-au preocupat de o mai bună gestionare a costurilor, 36% eficientizând zona de costuri de materiale de producție, 34% reducând costurile de utilități și 28% dintre ei operând tăieri din bugetul de marketing;

  • 64% dintre clienții micro și 61% dintre respondenții clienți IMM s-au orientat spre noi parteneriate, atât cu furnizorii de servicii, cât și în ceea ce privește interacțiunea cu băncile și statul pentru accesare de fonduri.

În ceea ce privește percepția despre programul IMM Invest, companiile care au accesat fondurile au declarat că aveau nevoie de ele pentru salvarea afacerilor, 22% dintre respondenții clienți microîntreprinderi declarând că ar fi avut nevoie de o sumă în plus, ce variază între 2.000 euro și 20.000 euro, în timp ce 17% dintre clienții IMM aveau nevoie de o extra sumă, între 51.000 euro și 150.000 euro pentru plăți, investiții și capital de lucru.

Studiul BCR a fost realizat pe un eșantion de 207 clienți, microîntreprinderi și IMM-uri, iar culegerea datelor s-a realizat în două etape: într-o cercetare cantitativă, care s-a desfășurat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, la care au participat 59 de clienți IMM-uri și 148 de clienți microîntreprinderi, și printr-o cercetare calitativă, în perioada februarie-martie, la care au luat parte 123 de companii, 31 de IMM-uri și 92 de microîntreprinderi, dintre cele care au participat și la cercetarea cantitativă.

În 2020, în cadrul programului IMM Invest, BCR a acordat finanțări în valoare totală de 1,24 miliarde de lei pentru 1.810 companii – 1.190 microîntreprinderi și 620 IMM-uri. Majoritatea creditelor au fost acordate pentru capital de lucru, sectoarele susținute fiind comerț (23%), construcții și materiale de construcții (13%), transport (12%), producție (10%), produse de consum (10%), servicii (8%), HoReCa (4,6%).

Related posts

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria anunță extinderea parcului industrial din Oradea

Ionut Oprea

Industria mobilei din România caută noi oportunități de export la Milano

Stefana Muresan

„Săptămâna Pădurii Transilvania”: Asociația Tășuleasa Social organizează cea mai mare împădurire de până acum. Oricine poate participa

Papuc Irina

8 mii de spectatori și peste 100 de cai și ponei la primul eveniment ecvestru cu desfășurare pe 2 arene de spectacole

Stefana Muresan

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Aeroporturile din România vor relua traficul spre țările cu risc redus

Nora Dumitrescu

Prețul imobiliarelor în Cluj-Napoca, fără oprire

Stefana Muresan

Oradea plantează 50 de platani pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primărie

Traian Dan

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Stefana Muresan

Spectacol cu roboți creați de liceeni în Timișoara

redactia

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Impactul măsurilor din perioada stării de urgență: 8 din 10 IMM-uri propun modificarea Codului Muncii

Ion Surdu

Societățile de distribuție a energiei electrice din Ardeal vor fuziona

Nora Dumitrescu

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Cea mai bună universitate din România. UBB detronează Universitatea Bucureşti

redactia

Zboruri Tarom de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, de la sfârşitul lunii martie

Stefana Muresan

Cele mai multe firme radiate sunt în comerț

Nora Dumitrescu

TRAP TRAP – brandul autohton inspirat din ecvestru

Ionut Oprea

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Stefana Muresan

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Renault Group prezintă noua sa Misiune

Nicolae Pop

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Un nou showroom eMAG, inaugurat la Sibiu cu o zi înainte de Black Friday

Papuc Irina

Leave a Comment