Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Kaufland III Baia Mare, ridicat pe terenul fostei fabrici Maratex

Grupul german Kaufland se pregătește să deschidă, în reședința de județ a Maramureșului, a treia sa unitate, printr-o investiție de 35,5 milioane de lei.

În localitate, Kaufland are două magazine funcționale, în cartierele Republicii (8 milioane de euro) și Vasile Alecsandri (8,5 milioane de euro), iar al treilea va fi ridicat în apropiere de Selgros, pe Bd. București, conform 2M News. Locația face parte din terenul fostei fabrici de confecții Maratex Baia Mare.

Acesta a fost cumpărat în 2007, cu 16 milioane de euro, de grupul de investiții imobiliare Red Management, prin Red Project Two, pentru implementarea proiectului imobiliar Radius Baia Mare, cu o valoare estimată atunci la 70 de milioane de euro.

În 2010, Immofinanz (Austria) a cumpărat Red Project, cu subsidiara FMZ Baia Mare Imobiliara. Terenul a fost vândut fiind vândut unor dezvoltatori interesați să edifice în zonă complexe comerciale. Cel mai recent este Selgros, care a inaugurat un magazin cash & carry de 32.000 mp.

Beneficiarul certificatului de urbanism este Kaufland, însă investiția va fi implementată de Immofinanz. În februarie a fost definitivat proiectul, fiind în faza de obținere a autorizațiilor (de mediu, construire). În acest an în localitate se va deschide și Baia Mare Shopping Park, lângă unitatea militară de tancuri, integrând Kaufland II.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liber la lucrările de canalizare din Șimleu pentru Compania de Apă Someș

Articolul următor

Pria Urban Innovation & E-Mobility Conference, energized by ENGIE Romania, 15 aprilie, online, 11.00 AM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share