Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ascendis a intrat în acționariatul Lumen

Startup-ul de sisteme de asistență pentru nevăzători Lumen, creat de antreprenorii Cornel Amariei și Gabriel Chindriș, a acceptat ca nou acționar compania Ascendis, lider al pieței de training din Europa de Est.

Ochelarii pentru nevăzători se vor lansa oficial pe piață în acest an, Lumen fiind în discuții avansate cu mai multe guverne pentru cantități de peste 10.000 de bucăți. Aceștia permit utilizatorilor o mobilitate mai bună, ajutându-i să aibă acces mai ușor la educație și la locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții lor sociale.

„În lume sunt peste 40 milioane de nevăzători și singura soluție de mobilitate avansată este câinele ghid. Din păcate, acesta este extrem de greu de întreținut, costă 30-60.000 de dolari antrenamentul. În acest moment, la nivel global, sunt doar 28.000 de astfel de câini”, spune Cornel Amariei.

Proiectul este dezvoltat de o echipă de 30 de experți în inginerie, științe, psihologie, design industrial sau business development. Lumen este fondat de antreprenorul Cornel Amariei și de Gabriel Chindriș, conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Alături de cei doi se află Mihai Ivașcu (chairman).

Compania a atras finanțări de 1 milion de dolari din surse private în 2020. Lumen a început ca un proiect de cercetare în 2018, fiind un răspuns la nevoia şi provocarea de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Amariei și Chindriș au construit împreună 50 de proiecte avansate pentru industria automobilelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Națională de Investiții are 233 de proiecte în Sălaj

Articolul următor

Societatea Profesională Notarială Novalex, dinamică prin noutate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share