Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Națională de Investiții are 233 de proiecte în Sălaj

14 proiecte din județul Sălaj s-au concretizat până acum din cele 233 care figurează în baza de date a Companiei Naționale de Investiții (CNI).  

Directorul general al CNI, Irina Pătrăşcoiu, și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, au efectuat o vizită de lucru în Sălaj. Bode a subliniat faptul că relansarea economică se poate realiza doar prin investiţii, iar CNI este un partener al administraţiilor locale, având 233 obiective în Sălaj, din care 14 finalizate.

“Am constatat o preocupare mare din partea autorităților locale pentru finanțarea de proiecte de dezvoltare, fiind depuse proiecte pe 12 subprograme din totalul de 16 gestionate de către CNI. Peste 200 de obiective au fost propuse la finanțare prin intermediul dosarelor depuse de UAT-urile sălăjene la CNI.
Aceste proiecte se află în diferite etape, unele în faza de implementare, altele în curs de contractare sau de promovare, toate vizând obiective de interes public, social, de modernizare a infrastructurii de drumuri județene și locale, a infrastructurii sanitare sau educaționale, prin implementarea lor asigurându-se creșterea calității vieții cetățenilor din comunitățile respective”, a spus Bode.

Pătrășcoiu a spus că că bugetul instituţiei a crescut în acest an, iar modificările legislaţiei permit finanţarea unor noi tipuri de proiecte, vizând aducţiuni de apă şi canalizări, creşe, grădiniţe, şcoli, cabinete medicale, fose septice și stații de microepurare, dar și amenajarea de drumuri de interes local.

Directorul CNI a precizat că aceasta nu are o alocare pe programe, ci se finanţează urgenţele pe care le identifică fiecare administraţie locală în parte, instutuția putând să acceseze şi fonduri europene, începând cu perioada de programare 2021-2027.

Cei doi oficiali au participat la o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. CNI a finanțat în Sălaj modernizarea Cinematografului Scala din reședința de județ, bazine de înot în Zalău şi Jibou, săli de sport, complexuri sportive, reabilitări de aşezăminte culturale sau lucrări de primă urgenţă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicația fondatorului Untold și-a dublat valoarea în patru luni

Articolul următor

Ascendis a intrat în acționariatul Lumen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share