Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bio Culture va produce tomate ecologice pe 1,2 ha

Producătorul de legume ecologice din comuna Căpușu Mare își va extinde suprafața de la 8.000 la 12.000 mp și va scoate noi varietăți de tomate, printre care negre, maro și brioso.

Societatea clujeană a încheiat anul trecut cu afaceri de 2 milioane de lei și un profit de 0,4 milioane, reuşind să vândă 98% din producţie către marile lanţuri de retail modern din România, potrivit Modern Buyer. Unul dintre obiectivele majore este extinderea producţiei pe opt luni din an.

“Vom atinge acest obiectiv graţie investiţiilor pe care le-am realizat anul trecut pe partea de sisteme de încălzire a serei”, spune fondatoarea socoetății, Alina Nedeluş. În acest an, producătorul va pune pe piaţă varietăţi noi de roşii cherry bio.

Vânzările din 2020 s-au cifrat la 71 de tone de roşii cherry (70%) şi cherry prunişoare (30%). Principala investiţie a fost pe partea de sisteme de încălzire, din fonduri proprii şi din credit bancar, pentru a obţine temperaturi de 14-15 grade Celsius noaptea și a extinde perioada de producţie.

Serele testează acum roşii cherry galbene, verzi, maro și negre – ultimele, în colaborare cu Agrosel. Principalele rețele de distribuție sunt Carrefour – pentru care se vor produce roșii Brioso, Mega Image şi Cora. Pentru extinderea serelor vor fi folosite fonduri europene, în condițiile în care pe pe viitor se vor acorda sume din ce în ce mai mari grupurilor de producători și cooperativelor agricole.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Timiș are strategie în domeniul energetic. Consiliul Județean vrea transport public în localități sub 5000 de locuitori și schimbarea a zeci de mii de becuri

Articolul următor

Tenaris, desemnat ca lider al sustenabilității în Topul Worldsteel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share