Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris, desemnat ca lider al sustenabilității în Topul Worldsteel

World Steel Association (Worldsteel) a acordat pentru al patrulea an consecutiv grupului Tenaris, cu mai multe fabrici în România, titlul de campion al sustenabilității.

“Este o onoare, dar și un angajament față de angajații, comunitățiile și partenerii noștri, de a respecta mereu principiile dezvoltării sustenabile”, consideră reprezentanții Tenaris. La actuala ediție, Worldsteel a  premiat companiile Tenaris, JFE Steel Corporation, JSW Steel Limited, Novolipetsk Steel (grupul NLMK), Outokumpu Oyj, Severstal (PAO), Tata Steel Europe & Limited, Ternium.

Dintre acestea, Tenaris și Tata Steel Limited au fost campioane în fiecare an de la lansarea programului. Printre criteriile de selecție s-au numărat Respectarea Cartei Mondiale a Dezvoltării Durabile a Oțelului, șase indicatori de durabilitate a oțelului, ciclul de viață, existența unui raport legat de sustenabilitate. Asociația Worldsteel grupează producători de oțel, asociații naționale și regionale ale siderurgiei, institutele de cercetare a oțelului. Membrii  săi reprezintă 85% din producția globală de oțel.

Tenaris a obținut recent declarația de mediu pentru țevile destinate aplicațiilor din sectorul energetic, produse și în fabrica din Zalău. Acum Tenaris deține declarații similare și pentru țevi pentru recipientele de stocare a fluidelor, conducte și țevi structurale pentru aplicații onshore și offshore.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Bio Culture va produce tomate ecologice pe 1,2 ha

Articolul următor

Birourile din Centrul TEAM, scoase la închiriat

Citește și:
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share