Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris, desemnat ca lider al sustenabilității în Topul Worldsteel

World Steel Association (Worldsteel) a acordat pentru al patrulea an consecutiv grupului Tenaris, cu mai multe fabrici în România, titlul de campion al sustenabilității.

“Este o onoare, dar și un angajament față de angajații, comunitățiile și partenerii noștri, de a respecta mereu principiile dezvoltării sustenabile”, consideră reprezentanții Tenaris. La actuala ediție, Worldsteel a  premiat companiile Tenaris, JFE Steel Corporation, JSW Steel Limited, Novolipetsk Steel (grupul NLMK), Outokumpu Oyj, Severstal (PAO), Tata Steel Europe & Limited, Ternium.

Dintre acestea, Tenaris și Tata Steel Limited au fost campioane în fiecare an de la lansarea programului. Printre criteriile de selecție s-au numărat Respectarea Cartei Mondiale a Dezvoltării Durabile a Oțelului, șase indicatori de durabilitate a oțelului, ciclul de viață, existența unui raport legat de sustenabilitate. Asociația Worldsteel grupează producători de oțel, asociații naționale și regionale ale siderurgiei, institutele de cercetare a oțelului. Membrii  săi reprezintă 85% din producția globală de oțel.

Tenaris a obținut recent declarația de mediu pentru țevile destinate aplicațiilor din sectorul energetic, produse și în fabrica din Zalău. Acum Tenaris deține declarații similare și pentru țevi pentru recipientele de stocare a fluidelor, conducte și țevi structurale pentru aplicații onshore și offshore.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bio Culture va produce tomate ecologice pe 1,2 ha

Articolul următor

Birourile din Centrul TEAM, scoase la închiriat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share