Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exproprieri suplimentare pe Autostrada Transilvania

Grupul băcăuan UMB, care construiește pe teritoriul Sălajului la Autostrada Transilvania (A3), a avertizat că se vor face exproprieri în plus pentru a se putea efectua lucrările adiacente la șoseaua de mare viteză.

Instituția Prefectului a organizat o întâlnire ca factorii implicaţi în construirea tronsonului din Sălaj al A3, conform Ziarul de Sălaj. Au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriilor de traseu, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Direcţiei de Cultură.

De asemenea, au fost reprezentate firmele care execută măsurătorile topografice şi constructorii care efectuează lucrările. Pentru zona Topa Mică – Zimbor – Zalău s-au emis deciziile de expropriere a terenurilor, iar pentru zona Zalău – Marca planurile vizând exproprierea vor fi afişate, pentru consultare, la sediile primăriilor.

Reprezentanții UMB, antreprenor ce lucrează pe traseul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului, a precizat faptul că vor exista exproprieri suplimentare pentru proprietarii de pe traseul autostrăzii care nu au fost incluşi în prima etapă a exproprierilor, respectiv pentru imobile afectate de lucrări adiacente.

În cazul proprietarilor de terenurile de pe traseul autostrăzii care sunt incluse şi la plata unor subvenţii pentru măsurile de agromediu, nu vor exista penalităţi pentru nerespectarea condiţiilor de agromediu, durata iniţială a contractelor urmând a fi modificată ca urmare a apariţie unui caz de forţă majoră.

Subprefectul Andrea Ciortea-Suciu a cerut părţilor implicate un dialog permanent. “Constructorii şi topografii trebuie să ţină o legătură cât mai strânsă cu administraţiile locale, care cunosc specificul locului. Vă rog pe toţi, primari, instituţii publice deconcentrate, constructori, topografi să aveţi o comunicare şi un dialog mai eficiente pentru a preîntâmpina apariţia de probleme”.

S-a stabilit ca asemenea şedinţe de progres să fie organizate cu o frecvenţă lunară, la întâlnirile viitoare urmând să fie invitaţi şi proprietarii de imobile din fondul forestier afectate de traseul autostrăzii.

Șase primării din județ au anunțat că au început preparativele în vederea procesului de expropriere de pe tronsoanele unde se va lucra la A3: Meseşenii de Jos, Crasna, Boghiş, Nuşfalău, Ip, Marca. Prefectura Sălaj a găzduit o întâlnire de lucru vizând întocmirea documentaţiilor cadastrale şi evaluarea imobilelor de pe raza judeţului afectate de coridorul de expropriere al secţiunii 3B, din cadrul A3 Braşov – Cluj – Oradea.

Discuţiile au vizat problemele existente în identificarea proprietarilor şi a actelor de proprietate pentru suprafeţelor de teren de pe traseul autostrăzii ce urmează a fi expropriate, prestatorul solicitând sprijin primarilor. Documentaţiile întocmite de prestatorul de servicii topografice stau la baza unei hotărâri de guvern vizând exproprierea tuturor suprafeţelor de teren de pe tronsoanele din Sălaj ale A3.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria 4.0: Compania Continental, mai eficientă cu ajutorul roboților autonomi de transport din producție proprie

Articolul următor

Angajații Universității Babeș-Bolyai, acces la burse pe trei continente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share