Fără categorie

Exproprieri suplimentare pe Autostrada Transilvania

Grupul băcăuan UMB, care construiește pe teritoriul Sălajului la Autostrada Transilvania (A3), a avertizat că se vor face exproprieri în plus pentru a se putea efectua lucrările adiacente la șoseaua de mare viteză.

Instituția Prefectului a organizat o întâlnire ca factorii implicaţi în construirea tronsonului din Sălaj al A3, conform Ziarul de Sălaj. Au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriilor de traseu, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Direcţiei de Cultură.

De asemenea, au fost reprezentate firmele care execută măsurătorile topografice şi constructorii care efectuează lucrările. Pentru zona Topa Mică – Zimbor – Zalău s-au emis deciziile de expropriere a terenurilor, iar pentru zona Zalău – Marca planurile vizând exproprierea vor fi afişate, pentru consultare, la sediile primăriilor.

Reprezentanții UMB, antreprenor ce lucrează pe traseul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului, a precizat faptul că vor exista exproprieri suplimentare pentru proprietarii de pe traseul autostrăzii care nu au fost incluşi în prima etapă a exproprierilor, respectiv pentru imobile afectate de lucrări adiacente.

În cazul proprietarilor de terenurile de pe traseul autostrăzii care sunt incluse şi la plata unor subvenţii pentru măsurile de agromediu, nu vor exista penalităţi pentru nerespectarea condiţiilor de agromediu, durata iniţială a contractelor urmând a fi modificată ca urmare a apariţie unui caz de forţă majoră.

Subprefectul Andrea Ciortea-Suciu a cerut părţilor implicate un dialog permanent. “Constructorii şi topografii trebuie să ţină o legătură cât mai strânsă cu administraţiile locale, care cunosc specificul locului. Vă rog pe toţi, primari, instituţii publice deconcentrate, constructori, topografi să aveţi o comunicare şi un dialog mai eficiente pentru a preîntâmpina apariţia de probleme”.

S-a stabilit ca asemenea şedinţe de progres să fie organizate cu o frecvenţă lunară, la întâlnirile viitoare urmând să fie invitaţi şi proprietarii de imobile din fondul forestier afectate de traseul autostrăzii.

Șase primării din județ au anunțat că au început preparativele în vederea procesului de expropriere de pe tronsoanele unde se va lucra la A3: Meseşenii de Jos, Crasna, Boghiş, Nuşfalău, Ip, Marca. Prefectura Sălaj a găzduit o întâlnire de lucru vizând întocmirea documentaţiilor cadastrale şi evaluarea imobilelor de pe raza judeţului afectate de coridorul de expropriere al secţiunii 3B, din cadrul A3 Braşov – Cluj – Oradea.

Discuţiile au vizat problemele existente în identificarea proprietarilor şi a actelor de proprietate pentru suprafeţelor de teren de pe traseul autostrăzii ce urmează a fi expropriate, prestatorul solicitând sprijin primarilor. Documentaţiile întocmite de prestatorul de servicii topografice stau la baza unei hotărâri de guvern vizând exproprierea tuturor suprafeţelor de teren de pe tronsoanele din Sălaj ale A3.

Related posts

“Autostrada Iernut – Chețani va fi funcțională în câteva zile”

Nora Dumitrescu

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Nora Dumitrescu

Gedeon Richter, implicare pentru susținerea tinerei generații

Stefana Muresan

Unveiling of Chapman Taylor’s masterplan for 80-hectare World Horticultural EXPO in Łódź, Poland

Ionut Oprea

Patru bănci vor credita rețeaua de sănătate MedLife

Nora Dumitrescu

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va costa 340 milioane euro

Nora Dumitrescu

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Papuc Irina

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

Traian Dan

Nord Conforest reabilitează energetic Liceul Ghibu

Nora Dumitrescu

“Lemnarii” din Ardeal, sfătuitori pentru guvern

Nora Dumitrescu

Muzică la birou: concerte din programul „Orașul cântă”, susținut de CBRE

Ionut Oprea

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Traian Dan

Untold va intra în comerțul electronic cu tokene digitale

Nora Dumitrescu

Companii din Belgia, în căutare de parteneri de afaceri în România

Ligia Voro

Nord-Conforest va specializa în construcții sute de tineri

Nora Dumitrescu

Luni, 26 aprilie, Apaserv Satu Mare a semnat trei noi contracte de lucrări din cadrul grandiosului Proiect Regional aferent județului Satu Mare

Gruita Ienasoiu

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Primul oraș din România cu transport public gratuit

Nora Dumitrescu

Centrul de Oncologie OncoHelp aniversează 10 ani de activitate

Ligia Voro

SDL Language Weaver, preluată de britanicii de la RWS

Nora Dumitrescu

Comunitatea italo-română, cât o țară europeană

Stefana Muresan

Leave a Comment