Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monumentele istorice vor fi finanțate în Sălaj

Proprietarii clădirilor monument istoric din Sălaj urmează să primească bani de la județ pentru reabilitarea acestora, în scopul atragerii turiștilor.

Consilierii județeni se vor pronunța asupra unui proiect de hotărâre privind aprobarea unui program de finanțare care vizează protecția monumentelor istorice din grupa B, de pe raza administrativ-teritorială a Sălajului aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) propune modernizarea monumentelor istorice din Sălaj, fiind vizate îmbunătățirea calității arhitecturale, structurale și artistice ale monumentelor istorice din județ, creșterea numărului de turiști în zonă și îmbunătățirea calității serviciilor turistice.

Pentru acest proiect vor fi alocați 400.000 de lei, din care 120.000 de lei pentru situații de urgență; 250.000 de lei pentru lucrări de execuție (valoare maximă alocată pe proiect de 60.000 de lei) și 30.000 de lei pentru documentații tehnice (valoarea maximă pe proiect de 10.000 de lei).

În același sens, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului prevede alocarea sumei necesare în vederea achiziționării Castelului Wesselenyi din Jibou. Urmează să demareze procedurile administrative pentru cumpărarea monumentui istoric, fiind apoi desemnată o comisie de negociere a prețului, alcătuită din cinci reprezentanți ai CJ Sălaj, care va analiza oferta depusă.

Aceasta va negocia prețul în baza unui raport de evaluare întocmit de către un membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, apoi va prezenta un raport privind prețul și rezultatul negocierilor în vederea aprobării prin hotărâre a CJ Sălaj. Procesul verbal de negociere va fi transmis instituției spre aprobare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranzacție: Apx Hotels a cumpărat fostul Hotel Libra din Sibiu pentru 1.85 mil euro

Articolul următor

Pivnița Savu - un business de familie de succes. „Ducesa de Transilvania” anunță venirea verii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share