Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banii UE, absorbiți de infrastructura mare din Banat și Transilvania

Autostrăzile și calea ferată din regiunile Transilvania și Banat se numără printre proiectele care au obținut cei mai mulți bani europeni în acest an, arată Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Ministrul transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat că la început de an 2021 există o execuție bugetară record pe fonduri europene, aceasta datorându-se șantierelor de infrastructură deschise în toată țara.

Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reușit să absoarbă 1,3 miliarde de lei prin proiecte finanțate din fonduri europene. Față de aceeași perioadă a anului trecut, există o creștere de aproape 14%, iar față de 2019 de 135%.

Banii se regăsesc în proiectarea și execuția drumurilor expres și a autostrăzilor (Autostrada Sibiu – Autostrada Transilvania, Autostrăzile 0, 7 și 8, Drumul Expres Craiova – Pitești, Podul de la Brăila), dar și în modernizarea liniilor de cale ferată Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad sau București – Giurgiu.

Biharia – Borș este tronsonul din A3 pentru care MTI a solicitat anul trecut fonduri europene pe când la conducere era Lucian Bode. Proiectul autostrăzii Braşov – Borş, parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Oradea se va construi cel mai modern spital de boli infecțioase din România

Articolul următor

Arhitectura industrială în România: tendințe, dezvoltare și așteptări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share