Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul, inclus în ruta meșterilor populari din România

Județul Maramureș a fost inclus de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în ruta cultural-turistică națională denumită ”Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”.

Din aceasta fac parte ruta cultural-turistică elaborată de Consiliul Județean (CJ) Maramureș – ”Meșteri și Meșteșuguri”, alături de ”Lada de zestre a județului Neamț. Arta lemnului” și ”Redescoperind tradiții locale. Colecții etnografice nemțene” depuse de CJ Neamț, ”Drumul ouălor încondeiate în Bucovina” depusă de CJ Suceava.

“Artizanatul reprezintă meșteșugul ridicat la nivel de artă. Extrem de inventiv, țăranul român a țesut lâna și pânza, a modelat lutul, a cioplit lemnul, a prelucrat pielea, a confecționat măști, a împistrit și a încondeiat ouă, a pictat sticla. Toate acestea pentru a-și face viața mai ușoară, dar și mult mai frumoasă.

Produsele meșterilor populari din România au funcționalitate variată, putând fi de uz casnic, tradiționale, culturale, estetice și decorative, religioase și sociale. Și toate trimit la calitățile sufletești ale artizanilor: răbdare, cultul pentru muncă, credința în Dumnezeu și comuniunea dintre oameni”, conform MEAT.

Rutele cultural-turistice dezvoltate pe plan național reprezintă metode pentru dezvoltarea produselor turistice românești, fiind promovate și pe site-ul MEAT. 10 județe din Transilvania și Banat au fost incluse pe Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN), recunoscută de MEAT ca una cultural-turistică națională. Această rută cuprinde 20 de județe din țară și are 36 de destinații turistice.

În urma concursului cu tema turismul cultural tangibil, organizat în 2017, județul Maramureș a câștigat locurile II și III, Țara Chioarului, respectiv municipiul Sighetu Marmației devenind destinații în cadrul EDEN. În cadrul competiției din 2019, a cărui temă a fost turismul de sănătate și relaxare, orașul Tăuții-Măgherăuș a obținut locul I, iar stațiunea Ocna Șugatag, locul V.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ryanair și Wizz Air anunță reluarea curselor de la Timișoara la Milano – Bergamo și Valencia

Articolul următor

Mobila Dalin a intrat în Clusterul Transilvan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share