Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Succes al industriei sportive: Clujul va găzdui un turneu WTA

Cel mai mare jucător local din industria sportivă va organiza primul turneu de tenis de tip WTA din Cluj-Napoca, unicul de acest gen care are loc în țara noastră.  

Cluj-Napoca va aduna, în august, 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiția organizată de Sports Festival, în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor, va disputa pe zgură, va avea probe de simplu și dublu, premii de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

Turneul va avea difuzare și vizibilitate globală în 150 de țări. Turneele de tenis din circuitul profesionist au fost primele evenimente care au reușit să se adapteze și să se desfășoare în pandemie, datorită protocoalelor puse la punct de ATP și WTA. În ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj, în BTarena.

Cu toate că bugetul necesar este unul semnificativ, organizatorii consideră că tenisul feminin este extrem de popular în România. La Cluj s-au stabilit deja recorduri de audiență la tenis: 10.000 de spectatori la FedCup 2018, la meciul România – Elveția, și meciul demonstrativ ce a avut-o ca protagonistă pe Simona Halep.

Perioada impune măsuri sporite de siguranță, astfel că turneul se va desfășura în aer liber, la Winners Sports Club. “Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august și cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top” spune directorul turneului, Patrick Ciorcilă.

“Cluj-Napoca și-a dobândit treptat statutul de oraș al sportului, atât prin prisma acestor competiții sportive internaționale de anvergură, cât și prin investițiile în infrastructura sportivă și sprijinul oferit federațiilor sportive sau organizațiilor clujene din domeniul sportului.

Toți acești factori contribuie la dezvoltarea ramurilor sportive profesioniste din oraș și a sportului de masă, dedicat publicului larg. Această competiție va reuși cu siguranță să pună Clujul pe harta internațională a tenisului feminin” a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

La precedenta competiție, de anul trecut, fără puncte WTA, organizată după cele trei luni de izolare, au participat Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun, Miriam Bulgaru. Ruse a câștigat marele premiu de 10.000 de dolari și a jucat un meci demonstrativ de dublu mixt cu Halep, Tecău și Copil. Turneul a respectat măsurile de siguranță impuse de autorități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schimbare la conducerea Ursus: vine Barnett, Constantinescu pleacă

Articolul următor

Universitatea de Vest Timișoara investește 11 milioane în reabilitarea și extinderea unei aflate în zona zero a orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share