Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autobuzul electric românesc, în teste pe străzile din Baia Mare

Testele cu UpCity, cel dintâi autobuz electric produs în țara noastră, au debutat în 1 mai, în reședința de județ a Maramureșului.

„Ne dorim să-l vedem pe cât mai multe străzi din țară și nu numai”, spun reprezentanții companiei producătoare. Modelul prezentat inițial de ATP Group are o capacitate de 90 locuri, cu 26 de scaune, podea joasă, trei uși și o autonomie de 200 km, care poate fi extinsă până la 360 km.

Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați, iar provocarea majoră a fost alegerea bateriei. Alegerea a mers către un furnizor aflat în topul internațional. Prototipul urmează să fie omologat la nivel european și prezentat într-un turneu în mai multe orașe din România.

Grupul maramureșean ATP, înființat ca afacere de familie, se ocupă cu importul și distribuția de piese de schimb pentru camioane. În prezent acesta activează în trei sectoare principale: piese pentru camioane, dealership auto, transport și servicii de expediere de mărfuri. Diviziile sale sunt Automotive, Motors şi Transit.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noile apartamente ANL din Cluj vor avea loc de parcare inclus

Articolul următor

Directorul Grădinii Botanice Cluj, numit prorector al UBB

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share