Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Giganții Tenaris și Michelin, două treimi din economia Sălajului

64% din totalul cifrei de afaceri a județului Sălaj este deținută de doar două companii: TenarisSilcotub și Michelin România.

Județul Sălaj a fost inclus într-un top Forbes, fiind clasat pe locul 29 în clasamentul celor mai bune zone de a investi în 2021. Sălajul era inclus cu o cifră de afaceri de 9,08 miliarde de lei. Totuși, din această cifră, o singură companie cu sediul social în județ deține 22%. Este vorba de Tenaris Silcotub, ce raporta la ultimul bilanț economic afaceri anuale de 2,3 miliarde de lei.

De remarcat că Michelin nu are sediul social în județul Sălaj, însă compania cu sediul în Ilfov deține și ea o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de lei, conform Sălajul Liber. Adunate, Michelin și Tenaris dețin afaceri de 5,8 miliarde de lei, adică 64% din toată cifra totală a Sălajului.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Michelin are în România 3.800 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău, una la Floreşti, şi o reţea comercială. Una din fabricile din Sălaj produce diverse tipuri de anvelope, iar cea de-a doua furnizează cord metalic uzinelor din cadrul grupului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, lansează, începând de anul acesta, Bursele de Educație Constantin Stroe

Articolul următor

Electrogrup construiește un giratoriu suspendat la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share