Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara ar putea avea, în sfârșit, un nou Plan Urbanistic General, după mai mult de zece ani de așteptare

Gabriel Almăjan, noul arhitect șef al Timișoarei, începe de luni activitatea pe postul pe care l-a câștigat. Iar el va avea în prim planul agendei de lucru, închiderea unei adevărate epopei pe care orașul de pe Bega o traversează de ani buni de zile: un nou Plan Urbanistic General.

Deși problema e tărăgănată de ani buni de zile, probabil unii chiar se simt bine în această situație, Almăjan e plin de optimism și crede că în maxim un an acest PUG va fi finalizat. Dar pentru ca acesta să funcționeze

„Trebuie să avem un PUG care, chiar dacă ulterior, de-a lungul anilor, constatăm că trebuie revizuit. Trebuie să îl avem ca instrument de lucru. Este o problemă în Direcția de Urbanism faptul că nu avem o bază de date coordonată și asta se poate face prin PUG și prin GIS. Este foarte greu să lucrezi, ca inspector, ca orice arhitect, dacă nu ai arhive coordonate, baze de date tehnice coordonate. Dacă nu ai arhive corelate, baze de date corelate și se pot face greșeli, intenționat sau nu”, a anunțat Almăjan, la prezentarea sa oficială.

Un an crede el că va dura până ”biblia” urbanistică a Timișoarei va deveni realitate.

Îmi e foarte greu să spun când va fi gata. Există o serie de observații de la minister, care trebuie luate în considerare și trebuie continuate discuțiile cu Consiliul Județean Timiș. Mi-aș dori ca într-un timp rezonabil să putem să-l avem aprobat. Sper să nu greșesc când spun un an”, a mai declarat Almăjan.

Primăria Timișoara lucrează și astăzi pe un PUG antic, demararea lucrărilor la cel nou au avut loc în 2010, iar de atunci firma din Cluj care trebuia să facă planul pentru aproape jumătate de milion de euro.

În 2019, activitatea urbanstică la Timișoara a fost total blocată, după ce vechea administrație nu a fost capabilă să depună dosarul complet pentru prelungirea PUG vechi. Activitatea a fost deblocată doar după ce primăria a contestat în instanță decizia Prefecturii, iar instituția a decis să nu mai continue în justiție demersurile legate de PUG.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul propune turiștilor proiectul Banat Brunch, cu trasee rurale locale și cu celebrul fruștuc bănățean

Articolul următor

Timișoara ar putea avea un nou spital ATI modular, în valoare de trei milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share