Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole a început să producă ulei de lavandă

Facultatea de Agricultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a declanșat producția de ulei și apă de lavandă, dar și de plante aromatice.

Profesorul universitar Dan Vârban, de la disciplina fitotehnie, s-a ocupat de producerea plantelor aromatice și medicinale. “Aloe vera se poate folosi cu încredere pentru hidratarea pielii și protecția acesteia față de radiațiile ultraviolete și gamma, ca antiinflamator, laxativ, antiseptic, antiviral, pentru tratarea diabetului de tip 2, prevenirea cancerului și întărirea sistemului imunitar.

Extractele de aloe vera se regăsesc într-o mulțime de produse cosmetice: creme, geluri, șampoane, balsamuri, loțiuni sau săpunuri. Acest fapt se datorează efectelor lor antiseptice, antiinflamatoare și antibacteriene. Ele hidratează pielea și buzele și contribuie la tratarea acneei, dermatitei seboreice sau mătreții.

La rândul său, uleiul de lavandă se poate folosi pentru stres, anxietate, iritabilitate, panică, șoc, obsesii, epuizare emoțională și nervoasă, ca un tratament alternativ pentru combaterea insomniei și cu rol benefic în tratarea rănilor, arsurilor, degerăturilor”.

USAMV a început să comercializeze, din această lună, răsaduri de plante aromatice (rozmarin, mentă, busuioc, salvie), aloe vera, apă și ulei de lavandă, din producția proprie. Uleiul de lavandă este ambalat în sticluțe cu picurător de 10 ml, dar și in cantități mai mari.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Peste 650 de km de drumuri județene vor fi modernizate în județul Arad

Articolul următor

TB 100: Dürkopp Adler România, start bun în 2021    

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share