Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara a pus în funcțiune și oficial primul portal de date deschise din România

Un important volum de date demografice, economice sau de infrastructură, cultură, sănătate, toate legate de Timișoara, sunt disponibile pentru oricine dorește, ”la liber”, pe portalul primăriei orașului. Aflat la început de drum, portalul de date deschise din orașul de pe Bega este primul de acest fel, deschis în România.

Datele sunt disponibile la adresa https://data.primariatm.ro/, aici fiind, de fapt, portalul de date deschise al Timișoarei. E un portal în lucru și va fi actualizat permanent cu date deschise despre Timișoara, despre calitatea mediului, impactul COVID-19 și al vaccinării, date demografice, economice sau de infrastructură în domeniile educației, culturii și sănătății.

”Aceste date sunt ale voastre, ale comunității. Pot fi folosite de oricine vrea să facă analize, să urmărească evoluții, să identifice probleme și oportunități economice, să propună soluții informate, bazate pe date”, a anunțat Primăria Timișoara.

La punerea la punct a noului instrument statistic au lucrat echipe de voluntari și asociațiile Banat IT, Smart City și AID-ONG.

”Aceste date îți dau gradul de oportunitate, potențialul unui oraș. Arată cum se poate conecta lumea la nivel mondial. De ce date deschise? Pentru că ele acordă un grad de transparentizare, să controlezi probleme și să găsești soluții la ele”, a spus Vali Mureșan, consilierul primarului Timișoarei, Dominic Fritz, pe probleme de IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce facem cu bateriile din mașinile electrice dezafectate?

Articolul următor

Comuna Dudeștii Vechi din Timiș va avea sistem de încălzire cu apă geotermală în valoare de șase milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share