Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara de la Ghimbav, sistem de balizaj unic în România

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) va dispune de o tehnologie de balizaj cu lămpi pe sistem led unic în țara noastră.

“Lucrăm la dezvoltarea AIBG, primul mare proiect din regiune și singurul aeroport din ţară care va avea un sistem de balizaj cu lămpi led, folosind tehnologie de la ADB Safegate, unul dintre cei mai importanți producători din piața mondială de profil.

Vom monta 1.400 de lămpi cu sistem led, 170 km cablu de 5KV, 25 km cablu secundar, sistemul de alimentare cu energie electrică”, a informat conducerea Electrogrup, societatea clujeană care execută lucrările.

Aceasta lucrează la finalizarea lucrărilor de execuție și amenajare a bandei de rulare a AIBG, unde a sistematizat și a consolidat terenul din jurul pistei, pentru a asigura o capacitate portantă care să permită rularea în condiții de siguranță a unei aeronavelor.

AIBG este o aerogară în construcție la Ghimbav, la 12 km de Brașov. Pista are 2,8 km. Pe lângă aeroport va trece viitoarea Autostradă A3. Terminalul este al treilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Coandă Otopeni și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. AIBG va costa 57 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul show auto din Maramureș, programat în vară

Articolul următor

UBB cere conducerii țării mai mulți bani pentru cercetare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share