Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 13.000 de firme au solicitat credite garantate de stat în cadrul IMM Invest: un total de 16 miliarde de lei

Aproape 13.500 de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din România s-au înscris, în anul 2021, pe platforma online a programului IMM Invest, pentru a putea accesa ulterior credite bancare cu garanții de stat în ediția din acest an a soluției de finanțare. Potrivit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, în total acestea au solicitat 17.000 de credite cu o valoare totală a finanțării de aproximativ 16 miliarde lei.

2.849 de credite, cu o valoare a finanțării de 4,3 miliarde lei, au fost solicitate în cadrul noului subprogram Agro IMM Invest. Ajutorul de stat acestui subprogram include o componentă de grant de 10% din valoarea finanțării, precum și o perioadă de grație extinsă de până la 24 de luni.

Pentru derularea programului, FNGCIMM SA – IFN a semnat convenții de garantare cu 23 de bănci, la care antreprenorii români pot apela pentru credite: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD GSG, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Bank, Porsche Bank, Pro Credit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank, Banca Română de Credite și Investiții, Techventures Bank.

Printre programele de finanțare cu garanții de stat active în 2021 se numără Programul IMM Leasing de Echipamente și Utilaje, Programul IMM Factor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UiPath organizează o competiție pentru startup-urile românești pentru un premiu de 50.000 de euro

Articolul următor

Banii din agricultura transilvăneană în timpul pandemiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share