Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banii din agricultura transilvăneană în timpul pandemiei

 

Sectorul agriculturii a avut mult de suferit pe timp de pandemie. Vânzările au scăzut, chiar dacă în unele cazuri au scăzut și prețurile. 

Pe fondul instabilității economice, investițiile au scăzut și ele, iar locurile de muncă au avut de suferit.

Cum și-au gestionat agricultorii transilvăneni finanțele, ce noi afaceri au apărut și la ce să ne așteptam în viitor

  • Cum au răzbit agricultorii transilvăneni

Agricultorii nu au avut viață ușoară în ultimul timp. Mulți dintre legumicultori spun că au avut solarele pline cu verdețuri și au rămas cu marfa nevândută. Chiar dacă au scăzut prețurile, cumpărătorii au fost puțini. Cel mai mare impediment a fost, spun ei, restricția de circulație.

Mulți dintre ei au fost nevoiți chiar să scoată bani din buzunar pentru a face reparațiile necesare serelor. Cei cu buzunarele goale au trebuit însă să se împrumute. O variantă ușoară o reprezintă un credit fulger de la Creditfix.ro, care are ca avantaje rapiditatea virării banilor și lipsa statului la coada la bancă.

Cifrele arată că în România pandemia a generat un deficit considerabil în ceea ce privește comerțul cu produse agroalimentare. Datele centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale arată că în primul semestru din 2020 s-a înregistrat un deficit de 968,2 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare.

 

  • Noi afaceri apărute

Deși a fost o perioadă cu multe provocări, pandemia a fost mai ușoară pentru antreprenorii ce au avut capital propriu pentru investiții. În timpul pandemiei au apărut și afaceri noi și inedite pentru întregul teritoriu al țării. 

 

  • Posibilități viitoare pentru agricultura din Transilvania

S-au pus bazele unui proiect pentru ca pe piața românească să apară și vinuri dintr-un tip de struguri roșii autohtoni, dezvoltat și omologat din anul 1989 la Blaj. Mulți antreprenori se plâng că le este destul de greu să găsească finanțare.

Pe viitor, există posibilitatea ca fermele ecologice din zona Transilvaniei să vândă laptele la un preț stabilit având ca reper bursele internaționale. Un europarlamentar a vizitat ferme din județul Sălaj și a dezbătut aceasta propunere cu fermierii locali. În plus, recent, crescătorii de bovine din Transilvania au avut o întâlnire la Cluj cu ministrul agriculturii. S-au propus măsuri pentru a sprijini acest sector, în cadrul Programului Național Strategic 2021-2027.

 

Specialiștii sunt de părere că în câțiva ani agricultura românească, implicit cea transilvăneană, o să se schimbe radical, din toate punctele de vedere: producție, procesare, etc. Această criză reprezintă un nou început și se estimează că, după ce vă trece, vom găsi mai multe produse românești pe rafturi. Dacă ești din Transilvania, acesta poate fi un moment bun pentru a începe să investești în agricultură, din bani proprii sau împrumuturi, după caz.

 

Sursă foto:Shutterstock.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 13.000 de firme au solicitat credite garantate de stat în cadrul IMM Invest: un total de 16 miliarde de lei

Articolul următor

Au început lucrările la Centura Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share