Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cognizant va dona echipamente IT pentru reducerea abandonului școlar

Compania de inginerie de produse software Cognizant Softvision a anunțat donarea de calculatoare și echipamente IT pentru educația locală în valoare de 100.000 de dolari.

Echipamentele sunt destinate copiilor care ar putea fi pe punctul de a renunța la școală, din cauza lipsei accesului la soluțiile tehnologice necesare școlii online în aceste timpuri. Donația în parteneriat cu Cercetașii din Bistrița și World Vision Romania (WVR) include 561 de computere și alte echipamente (monitoare, tastaturi, căști, mouse, licențe, sisteme de operare) care vor fi distribuite în 16 comunități din țară.

Cercetașii au pregătit computerele pentru utilizare, în timp ce WVR a ajutat la identificarea comunităților care au nevoie de acestea. Odată cu pandemia care a mutat educația și cursurile online, donația are ca rezultat imediat echiparea a sute de copii cu mijloace tehnice, fiind astfel pregătiți și capabili să își continue studiile.

„Ne-am simțit responsabili să le dăm o mână de ajutor copiilor care, în timpul pandemiei, nu au avut ocazia să-și continue educația în condiții rezonabile. Școala online necesită o infrastructură pe care unele familii nu și-o pot permite și avem obligația de a contribui la bunăstarea acestor copii”, a spus coordonatorul WVR, Alina Foghiș.

World Vision este o organizație umanitară care ajută copiii, familiile și comunitățile din care fac parte să depășească sărăcia și nedreptatea. De mai bine de 30 de ani, aceasta îi ajută pe copiii din România să își atingă întregul potențial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Samsara și-au deschis primul restaurant la București

Articolul următor

Fermierii din zona Sălajului intră în rețeaua Moldovan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share