Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Generația Tech a creat peste 1.700 de specialiști

Demarat în 2019, Programul Generația Tech, dezvoltat de Digital Nation, cu susținere din partea Google.org, îi învață pe participanți să se specializeze în diverse domenii IT, îi ajută să își creeze un portofoliu de proiecte și le intermediază oportunități de muncă în rândul companiilor din țară.

Generația Tech este un program online de specializare în IT dedicat celor care doresc să facă debutul într-un domeniu digital sau să îl aprofundeze. Ajuns deja la cea de-a treia ediție, programul a produs până în prezent peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital din peste 20 de orașe din România și se remarcă prin formatul de curs care ajută participanții să se specializeze rapid în diverse domenii IT și să se pregătească pentru un job în IT. Peste 90% dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 32,5% dintre aceștia au obținut chiar și primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare.
Generația Tech a demarat în 2019, cu sprijinul Google.org, care a susținut ca programul să fie oferit gratuit în 3 regiuni cheie de dezvoltare din România: județele Alba, Bihor și Neamț. Ediția pilot a programului a fost deschisă tinerilor de 15-24 ani din cele 3 regiuni, alese pentru potențialul lor sporit de a reține forță de muncă locală. Ulterior, odată cu pandemia, programul a fost extins pe plan național și a derulat exclusiv online.

Desfășurarea programului cu focus pe regiuni a permis Digital Nation să inițieze încă din 2019 parteneriate strategice cu administrațiile publice și cu mediul privat local, pentru a demara direcții suplimentare de susținere a digitalizării din zonă. Astfel, în fiecare din cele trei reședințe de județ participante la program s-a investit în dezvoltarea câte unui hub local de tehnologie, care să fie spațiul de networking, co working și evenimente IT din regiune. În prezent, hub-ul de tehnologie Digital Nation din Piatra Neamț este deja deschis publicului, iar cele din Alba-Iulia și Oradea sunt în plin proces de amenajare.

Formatul programului Generația Tech pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților la program. Parteneriatul se extinde și în direcția de a găsi internship-uri și job-uri local absolvenților de program.

De pildă, seria cea mai recentă de absolvenți Generația Tech a fost implicată în livrarea serviciilor web ale programului IMM în Online, dezvoltat în cadrul Digital Nation. Sub deviza „IT la Cheie”, cursanții Generația Tech au construit website-uri de prezentare pentru IMM-urile fără o prezență online, exersându-și astfel în lumea reală competențele învățate la curs.

„În 2019-2020, peste 750 de tineri din Alba, Neamț și Bihor s-au înscris în program și au învățat programare. Acum, avem peste 1.700 de absolvenți din toată țara, iar în 2021-2022 vom extinde programul și în alte regiuni care au nevoie de competențe digitale astfel încât să susținem dezvoltarea unor nuclee de digitalizare împreună cu administrațiile locale și angajatorii din regiune. În prezent suntem în discuții cu peste 12 administrații locale în vederea extinderii programului și ne așteptăm ca alți peste 2.500 de tineri să participe în program”, declară Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

BNR își face magazin online: a fost aleasă compania ce va furniza platforma

Articolul următor

PNRR aduce la Timișoara aproape patru milioane de euro pentru realizarea unui traseu turistic al Revoluției. Zonele vizate, schimbate total

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share