Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ULBS ajunge pentru prima dată în clasamentul mondial al universităților QS World University Rankings 2022

ulbs rectorat

De curând, compania britanică Quacquarelli Symonds (QS) a dat publicității clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2022. Alături de ARWU („Clasamentul Shanghai”) și de THE World University Rankings (realizat de Times Higher Education), clasamentul QS este unul dintre cele mai prestigioase trei rankinguri mondiale din domeniul învățământului superior, transmit reprezentanții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, care a intrat pentru prima dată în acest top.

Aplicând în mod constant în ultimii 5 ani la acest clasament select, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost selectată până acum doar pentru varianta regională a clasamentului, QS EECA (Emerging Europe & Central Asia) University Rankings. În schimb, la ultima evaluare, bazată pe datele din 2020, ULBS nu numai că a reușit să fie acceptată și ierarhizată în clasamentul QS global, dar a obținut un mai mult decât onorant loc 1201+ la nivel mondial, în condițiile în care nicio universitate românească nu s-a mai clasat anul acesta între primele 1000 de universități din lume. În plus, performanța ULBS este cu atât mai notabilă cu cât doar 11 universități românești au fost acceptate și ierarhizate în clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2022, dintr-un total de aproximativ 7000 de instituții de învățământ superior evaluate.

„Noi am mai spus că, dincolo de punctele și de imaginea pe care ni le pot oferi rankingurile, ar trebui să ne preocupe în primul rând creșterea calitativă reală”, a declarat Sorin Radu, rectorul ULBS. „Reușita din QS 2022 ne reamintește că performanța atrage de la sine recunoașterea, și nu invers. Totuși, există încă în universitatea noastră numeroase zone pe care mai putem crește semnificativ, iar eu sunt convins că anii următori ne vor aduce poziții și mai bune și includerea în alte rankinguri prestigioase”, a adăugat rectorul.

La nivelul ULBS, raportarea QS World University Rankings 2022 s-a realizat de către o echipă coordonată de prof. univ. dr. Mihaela Herciu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au pornit lucrările pe drumul județean Cluj - Sălaj

Articolul următor

Ludwig Pfeiffer va extinde canalizarea Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share