Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se reia decolmatarea Crișului Repede cu draga de 4,4 milioane de lei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luni, 14 iunie 2021, ABA Crișuri a reluat decolmatarea Crișului Repede cu draga amfibie mulțifuncțională de tip „Watermaster V”. Aceasta poate să opereze în condiții de siguranță, eficient și într-un mod prietenos față de mediul înconjurător, pe întreaga suprafață a apei până la o adâncime de șase metri.

Draga este produsă și certificată în Finlanda și este utilizată în peste 70 de țări din întreaga lume. Utilajul a costat 4,4 milioane de lei, bani din surse proprii Administrația Națională Apele Române.

În perioada de prohibiție, conform acordului cu reprezentanții ONG-urilor de mediu, decolmatarea lacului de acumulare al Prizei de Apă Oradea a fost suspendată.

Anul trecut, din luna iunie și până la finele lunii octombrie, utilajul a decolmatat, prin aspirare, peste 7.500 mc de aluviuni depuse în ultimii 30 de ani în cuveta acumulării.

În ceea ce priveşte lacul de acumulare al Prizei de Apă Oradea, măsurătorile efectuate de hidrologii ABA Crișuri au indicat un grad de colmatare de 65%. Cu alte cuvinte, între barajul Prizei și podul Decebal ar trebui să existe un volum de apă de 1,7 milioane mc, dar în momentul de faţă există circa la 300.000 mc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Life Is Hard a lansat o aplicație antipoluare la Cluj

Articolul următor

Start-up-ul românesc LifeBox se extinde în Budapesta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share