Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe finanțările pentru tineret ale Sălajului. Record de solicitări

60 de asociații, fundații și parohii s-au înscris în concursul de proiecte organizat pentru susținerea activităților sportive, de tineret și recreative din județ. 41 de proiecte au vizat domeniul tineret/recreativ, iar 18, cel sportiv, suma solicitată fiind de 423.635 de lei.

În urma evaluării realizate de comisia stabilită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean (CJ) Sălaj, 56 de proiecte – 41 din domeniul tineret/recreativ și 15 din domeniul sportiv – au fost declarate ca eligibile.

Comisia va evalua calitatea propunerilor, iar în baza criteriilor prevăzute în ghidul solicitantului va realiza evaluarea tehnico-financiară. Pentru a fi selectat în vederea finanţării, proiectul trebuie să întrunească minimum 60 de puncte din cele 100 posibile. Selecția se face în ordine descrescătoare a punctajelor obținute, în limita sumelor disponibile.

“Am alocat un buget de 450.000 de lei, cu 50% mai mare decât la edițiile precedente, iar impactul a fost pe măsură. Avem un număr record de proiecte depuse, lucru care nu poate decât ne bucure. Ne dorim ca în activitățile pentru care vom asigura finanțare să fie implicați cât mai mulți tineri, mai ales că anul trecut, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, programul a fost suspendat.

Pe lângă încurajarea activităților de tip sportiv și recreativ în rândul tinerilor, urmărim și încurajarea participării active a mediului asociativ în dezvoltarea socială a comunității”, a menționat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Valoarea maximă ce poate fi alocată unui proiect este de 10.000 de lei pentru activități sportive și de 7.000 de lei pentru tineret, fără a depăși 90% din valoarea eligibilă a proiectului. Finanțările nerambursabile vor fi însoțite de o contribuție în numerar din partea beneficiarului. Toate activitățile finanțate trebuie să respecte normele în vigoare cu privire la contextul pandemiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezultate financiare pe anul 2020: Grupul Marquardt rămâne stabil într-o economie globală volatilă și își îmbunătățește poziția pe piață

Articolul următor

Avertisment de la Vital. Se impun restricții la apa potabilă în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share