Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare vrea linie ferată pe traseul Ucraina – Polonia

Oficialii băimăreni au dezvăluit oamenilor de afaceri din Polonia că au un proiect de linie ferată de mărfuri de 200 km care să conecteze municipiul din nordul României via Ucraina.  

Maciej Lang, ambasadorul Poloniei în România, a efectuat o vizită în Baia Mare, alături de reprezentantul mediului de afaceri polonez din țara noastră, Jaroslaw Turczynski, și de directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor. Aceștia au discutat cu administrația locală despre modalitățile în care se pot dezvolta relațiile directe dintre Baia Mare și Polonia, cu accent pe zona economică, dar şi proiecte culturale și educaționale între cele două părți.

“Relația dintre România și Polonia trebuie să treacă prin Baia Mare, în special din perspectivă economică, pentru că avem câteva lucruri care ne avantajează. Vorbim aici despre transferul de cale ferată de la Biala, care este unul dintre cele mai importante puncte comerciale ale Europei, context în care am putea dezvolta transportul rutier rapid între Polonia și România, via Ucraina.

Intenționăm să dezvoltăm, cu finanțare europeană, o nouă rută de transport rutier, de 200 km, cu un punct de trecere al frontierei la granița cu Ucraina, care ar rezolva transportul de mărfuri din nordul spre sudul Europei”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Acest subiect va fi dezbătut în cadrul unei întâlniri pe care Baia Mare o va organiza în toamnă și la care vor participa reprezentanți de afaceri din România, Polonia, Ungaria, Ucraina, dar și din țările arabe pentru a putea creiona aici o regiune care să fie atractivă din perspectiva dezvoltării economice, inclusiv pentru investitori din Orientul Mijlociu.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape totul despre Programul „Noua Casă”

Articolul următor

Chinezii de la HiSpeed Group, interesați să investească la Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share