Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație de echipamente de la Techtex pentru spitalele din Basarabia

Camerele de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) și Republica Moldova (CCIRM) au facilitat demersul companiei locale Techtex, parte a grupului Taparo, pentru o donație către spitalele din țara vecină.

Aceasta a fost realizată cu sprijinul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială și vine în sprijinul spitalelor suport Covid din Republica Moldova printr-o sponsorizare în echipamente de protecție marca Dr. Albert, necesare în lupta cu pandemia. În luna mai, Techtex, coordonată de directorul său general, Ioan Filip, a transmis CCIM o scrisoare de intenție referitoare la donație.

Conform rolului și atribuțiilor organizațiilor camerale și în baza unui parteneriat interinstituțional, președintele CCIM, Florentin Tuș, a comunicat omologilor din Republica Moldova intenția Techtex, ideea fiind bine primită încă de la prima discuție. CCIRM, prin președintele Sergiu Harea, a agreat solicitarea, exprimându-și dorința de implicare în vederea realizării transferului către spitalele din Moldova.

Donația constă în măști chirurghicale tip II – 882.000, măști igienice – 118.000, măști FFP2 – 10.880, combinezoane impermeabile – 1.000. Lotul va fi repartizat subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, laboratoarelor regionale, echipelor mobile pentru imunizare.

Donația a fost apreciată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din această țară. De asemenea, CCIM a adresat mulțumiri Techtex pentru sprijinul acordat unităților medicale din Republica Moldova prin donația semnificativă, dar și pentru eforturile depuse pe termen lung și dorința de a răspunde nevoilor reale ale comunității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șeful Sălajului a vizitat laminorul de la Silcotub

Articolul următor

Micii producători din Cluj își mută standurile la Mediaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share