Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Kroner Construct, soluții de succes în domeniul constucțiilor

În peisajul economic mureșean își făcea apariția în anul 2007 firma Kroner Construct SRL, afacere de familie dezvoltată de Kroner Maria Magdalena din Reghin.

„Construcțiile au reprezentat mereu o preocupare pentru familia noastră, tot timpul, în fiecare an construiam câte ceva. Dintr-un hobby am dezvoltat această jucărie pe nume Kroner Construct care s-a transformat într-o nebunie, în sensul bun al cuvântului. Am angajat câțiva meseriași constructori și am început să construim în diferite localități din județul Mureș. Mai mult de atât, am început să construim pensiuni, hoteluri și diferite alte lucrări publice în județul Brașov. Ca urmare a crizei financiare instaurate pe glob, în 2008 am renunțat la acest segment al construcțiilor din cauza faptului că firma a început să înregistreze pierderi”, au precizat reprezentanții Kroner Construct SRL.

De la construcții, la vânzări și distribuție

Firma a început să se orienteze spre alte activități, fără să se îndepărteze de domeniul de bază, cel al construcțiilor.

„În 2009, întâmplarea a făcut să intrăm în posesia unor utilaje și a unor cantități importante de materiale de construcții. Nu am avut ce face cu aceste materiale și utilaje, fapt pentru care ne-am gândit să le comercializăm. Așa am ajuns undeva în 2011 să ne axăm pe comercializarea materialelor de construcții. Am cumpărat un teren viran, undeva sub Pădurea Mociarului de unde am încercat să vindem unele materiale din stocul existent. Ulterior am început să semnăm contracte cu firme producătoare, cu multinaționale. Astfel, am început să fim vânzători către clienții finali și distribuitori de materiale de construcții pe tot județul Mureș. Am mai achiziționat un nou spațiu, fostul SMA din localitatea Morăreni, comuna Rușii Munți unde am deschis un depozit de materiale de construcții. Am închiriat un spațiu în Tîrgu Mureș unde, de asemenea, am început să vindem materiale de construcții. Astfel, am înregistrat a o cifră de afaceri considerabilă, ajungând, la unele produse, să fim în topul distribuitorilor de materiale de construcții pe județul Mureș”, declară reprezentanții Kroner Construct.

Segmentul de producție

Începând cu anul 2019, Kroner Construct are, ca obiect de activitate, și partea de producție, respectiv producerea elemenților pentru fundație.

„Povestea legată de partea de producție a început ca o necesitate pentru noi. Cumpărând elemenți de fundație și pavaje de la diferite firme producătoare, transportându-le de la distanțe foarte mari, am considerat că și la noi s-ar preta așa ceva, dat fiind faptul că în zona Reghin sunt multe cariere de piatră. Am zis să încercăm să producem noi elemenți de fundație și pavaje pentru segmentul de populație din jurul municipiului Reghin. Astfel, am contractat un utilaj performant din Serbia și ne-am apucat de treabă. Putem spune că în județul Mureș aproape că am ocupat piața acestor produse având contracte cu foarte multe firme. În prezent, produsele noastre au depășit granița județului Mureș, am ajuns să fim prezenți în Alba, Sibiu, Harghita, Sălaj și Bistrița-Năsăud”, spun cei din cadrul firmei Kroner Construct.

Perspective pozitive

Kroner Construct SRL deține în prezent două depozite de materiele de construcții, în municipiul Reghin (strada Gurghiului) si Morăreni (comuna Rușii Munți), la care se adaugă punctul de producție din Reghin plus un spațiu achiziționat recent.

„Locația unde avem punctul de producție este pe o proprietate privată care ne aparține și care este situată pe strada Ierbușului. Din primăvara acestui an am început să ne extindem, fapt pentru care am cumpărat fosta fabrică de cartoane din imediata apropiere locației noastre unde urmează să ne dezvoltăm partea de producție. În perspectivă, avem în plan montarea unei noi linii de producție dedicată exclusiv pentru pavaje”, au precizat reprezentanții Kroner Construct.

de Alin ZAHARIE

(TB nr. 102, mai-iunie 2021)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

P3 Logistic Parks, brandul cu cea mai mare creștere în industria europeană de real estate

Articolul următor

Comorile de sub carcase. Reciclarea „electricelor” prinde aripi în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share