Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul, cartografiat pentru dezvoltarea economiei

Județul Maramureș vrea să fie cartografiat pentru consecințele Covid în vederea concretizării de soluții punctuale la nevoile economiei.  

Consiliul Județean (CJ) Maramureș a participat la simpozionul virtual Cities’ COVID Mitigation Mapping (C2M2), program organizat de Departamentul de Stat al SUA și găzduit de Universitatea Harvard în parteneriat cu Asociația Geografilor Americani.

Inițiativa a pornit de la necesitatea de a afla ce relevă datele spațiale și cartografierea participativă despre consecințele globale ale pandemiei asupra vieților și mijloacelor de trai ale omenirii. Scopul programului este de a crește capacitatea de a înțelege distribuția resurselor în teritoriu și lacunele existente, cu precădere raportat la grupurile vulnerabile.

C2M2 este un set global de proiecte create cu scopul de a întări capacitatea de a dezvolta strategii de atenuare a  impactului de ordinul doi al pandemiei COVID-19, prin intermediul unor abordări geospațiale, folosind cartografierea ca mijloc de combatere a efectelor pandemiei. Valorificarea expertizei regionale în dezvoltarea geospațială și comunitară, conferă județului Maramureș posibilitatea de a planifica, într-un mod cât mai riguros, atenuarea impactului Covid de ordinul doi și prevenirea ulterioarelor consecințe nefaste ale pandemiei.

Pandemia s-a răspândit rapid în lume, afectând multe populații vulnerabile, care se confruntă cu probleme precum sărăcia, nesiguranța alimentară, obstrucționarea mobilității sociale, economice și a forței de muncă, limitarea accesului la educație, creșterea ratei șomajului și a incidenței violenței domestice.

Înțelegerea acestor efecte este necesară pentru autoritățile mandatate să răspundă nevoilor societății civile, să atenueze efectele negative generate de pandemie și să consolideze soluții punctuale la provocările crescânde manifestate în economie, sănătate, educație și viața socială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara are primul tramvai nou după jumătate de secol, în valoare de două milioane de euro bucata, recorder mondial

Articolul următor

Spaniolul Oriol Casselas va conduce Meta Estate Trust

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share