Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blue Air a reluat zborul Cluj – Madrid

Operatorul autohton Blue Air a decis să reia cursa Cluj-Napoca – Madrid, după relaxarea progresivă a restricțiilor de călătorie de pe relația Spania.

Zborurile au două frecvențe săptămânale, fără obligativitatea unui test sau a carantinei. De pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) Blue Air mai are în operare destinațiile Paris Charles De Gaulle, Barcelona, Amsterdam, Dublin, Larnaca, Burgas, București Otopeni și Constanța. Luna trecută Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de coronavirus.

Spania figurează pe lista verde, alături de majoritatea statelor europene, cu excepția Marii Britanii. Italia, Grecia. Cei care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

Blue Air a întrodus o aeronavă Boeing de tip YR-MXA pentru zborurile sale de pe AIAIC. Comisia Europeană a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air cu până la 62 de milioane de lei pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei, în temeiul normelor europene privind ajutoarele de stat. Banii vor fi folosiți pentru a-și acoperi nevoile urgente și imediate de lichidități. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie companiile Wizz Air, TAROM, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair, Lot, HiSky.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Oradea și-a premiat cei mai importanți contribuabili la bugetul local pe 2020

Articolul următor

Clusterele din Cluj, incluse în parteneriatul european al cosmeticelor

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share