Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste un milion de euro pentru afaceri noi, în Timiș. Banii sunt nerambursabili

Un număr de minim 12 planuri de afaceri din Timiș vor primi o finanțare de maxim o sută de mii de euro pentru a fi înființată o nouă firmă în cadrul unui concurs organizat de Grupul de Acțiune Local Timișul de Centru.

În perioada 01.07.2021 – 30.07.2021 se desfăsoară Concursul de planuri de afaceri din cadrul Proiectului „DESA1 – Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat – Timișul de Centru (zona Vest)”, ID 130177. În cadrul etapei de selecție a planurilor de afaceri pot participa persoane care au absolvit cursul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului și care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile, cât și persoane care nu au participat la cursurile de formare antreprenorială organizate în cadrul proiectului, dar au absolvit un curs de Competente Antreprenoriale si care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile (numărul de persoane care beneficiază de ajutor de minimis fără să fi participat la programul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului nu va putea depăși 10% din numărul total de persoane beneficiare de ajutor de minimis acordate în cadrul proiectului.

În urma concursului de planuri de afaceri și a procesului de selecție a planurilor de afaceri vor fi selectate, minim 12 planuri de afaceri, cu o valoare maximă de 100.000 lei. Sprijinul se acordă sub forma de subvenție pentru înființarea de întreprinderi și constă în finanțare nerambursabilă.

Ajutorul de minimis se va acorda într-o singură tranșă de 100% așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat. Beneficiarul ajutorului de minimis trebuie sa facă dovada că a realizat din activitatea curentă, în termenul de 12 luni, venituri reprezentând minimum 5% din valoarea tranșei primite. În cazul în care acest termen nu este respectat, beneficiarul este pasibil de returnarea integrală aajutorului de minimis primit.

Prin acest proiect se dorește dezvoltarea socială, educaţională și de ocupare a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată situată în zona Vest a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru, prin măsuri integrate în vederea întreruperii cercului vicios al excluziunii sociale și sărăciei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eberspächer devine Purem by Eberspächer

Articolul următor

Lucrările de reabilitare a drumului național care înlocuiește autostrada cu tuneluri pentru urși din Timiș au fost finalizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share