Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria serialelor va fi îndrumată spre finanțări la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va organiza un program de sprijinire financiară a proiectelor de seriale sau miniserii din zona Mării Negre.

Regizorii, scenariștii și producătorii din regiune interesați de realizarea de seriale sau miniserii vor avea un program dedicat la TIFF, între 23 iulie și 1 august. Cineaștii din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Grecia, Turcia și Georgia au fost invitați să participe la Drama Room, program prin care vor primi mentorat din partea experților internaționali.

Organizatorii își propun să le ofere cineaștilor din România și din zona Mării Negre resursele necesare pentru a accesa industria producției de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i în dezvoltarea de conținut original și în demersul de finanțare a proiectelor. Prima ediție a Drama Room va avea loc online, în perioada 26-28 iulie, și va consta în sesiuni de mentorat pentru 15 participanți, oferite în colaborare cu Mindpoint Institute. Programul include și un eveniment fizic: prezentarea unui studiu de caz despre serialul “RUXX”.

Tutorii primei ediții sunt Marike Muselaers, unul dintre liderii Lumiere Group, cu o experiență în vânzări, achiziții și coproducții (Fortissimo Films, RTL Olanda), invitată și moderatoare a unor dezbateri dedicate industriei, și Gabor Krigler. Ultimul a colaborat cu HBO Ungaria, din poziția de Creative Executive, și a fondat Joyrider, companie specializată în dezvoltarea de seriale concepute pentru piața internațională.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mureșenii de la Astor Com încep lucrările în centrul Clujului

Articolul următor

Paintless Dent Repair, tinichigerie fără revopsire

Citește și:
Citeste mai mult

Cine deszăpezește drumurile Clujului

Companiile Maxi Prest, Bema Prodserv, Opentrans și Diferit au fost desemnate să asigure intervențiile pe timp de iarnă…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share