Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni vor face strategia de dezvoltare a Sălajului

O echipă de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) se va ocupa de realizarea strategiei de dezvoltare a județului Sălaj pentru perioada 2021-2027.

Consiliul Județean (CJ) a găzduit o dezbatere publică pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a județului în perioada 2021-2027 și a unui plan de măsuri bazat pe criterii de prioritizare a investițiilor în sectoare ca infrastructură, sănătate, educație și asistență socială. Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sălaj pentru perioada 2021-2027 face parte dintr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

„E un studiu care trebuie să cuprindă atât oportunitățile pe care le avem, cât și o viziune mai corectă asupra viitorului comunității noastre. Sunt onorat că acest document va fi întocmit de către o echipă de specialiști din cadrul UBB, printre care Călin Hinţea, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC). Cu siguranță, specialiștii vor elabora o strategie care va da șansa fiecărei comunități la o dezvoltare echilibrată și durabilă”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Cea mai mare provocare o va reprezenta atragerea resurselor umane, a forței de muncă, fiind în concurență directă cu Oradea sau Cluj-Napoca. ”Sălajul are avantajul de a fi poziționat foarte bine în Regiunea Nord-Vest, a doua ca importanță, după București. A reușit să reducă din decalajul avut față de Cluj sau Bihor la produsul intern brut, iar apropierea față de Autostrada Transilvania îi va oferi oportunități de dezvoltare nemaiîntâlnite”, a precizat decanul FSPAC.

Cristian Lazăr, director de resurse umane în cadrul companiei Michelin România, a solicitat ca în viitoarea strategie să fie cuprins și un plan de dezvoltare a transportului în comun, care să permită cât mai multor cetățeni din mediul rural un acces facil către locurile de muncă create în municipiu.

Multinaționalele Michelin și Tenaris și-ar dori creșterea calității vieții în județ, mai multe oportunități pentru timpul liber și o mai bună corelare a rețelei de învățământ cu solicitările din piața muncii. ”Dezvoltarea județului trebuie să se bazeze pe trei componente foarte importante: educație, cultură și sănătate”, spune Codruța Hodrea, manager în relația cu comunitatea al TenarisSilcotub.

“Deși imaginea Sălajului este de județ mic și sărac, cifrele demonstrează contrariul și suntem unul de nivel mediu. Mi-aș dori ca în viitoarea strategie să identificați și pe zone sau pe bazine posibilitățile locale de dezvoltare, în comune precum Nușfalău, Hida sau Crasna. Și în mediul rural se pot dezvolta afaceri, iar acest lucru înseamnă o dezvoltare unitară a județului”, a precizat Vasile Pădurean, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Silvania.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Microbiștii din Ardeal, fruntași la comenzile online

Articolul următor

Cum vor arăta viitoarele blocuri de pe platforma Libertatea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share