Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brokerii din Cluj vor susține transportul pe Dunăre

Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator român pe Dunăre, va beneficia, la o lună de la listarea la Bursa de Valori București (BVB), de serviciile de market maker al emitentului (MME) din partea BRK Financial Group.

Contractul încheiat pe doi ani cu compania de intermediere din Cluj este menit să susțină creșterea lichidității pentru acțiunile TTS. „Ne dorim ca acțiunile să fie incluse în componența indicilor locali și internaționali – cu referire directă la seriile de indici ale furnizorului global FTSE Russell, pentru a crește atractivitatea lor în rândul potențialilor investitori. Lichiditatea este criteriul principal pentru includerea acțiunilor în cadrul acestor indici”, a declarat Petru Ștefănuț, director general al TTS.

„Lichiditatea contribuie pe termen lung la reducerea volatilității și implicit a riscului asociat și am observat empiric ca în topul rulajelor zilnice, acțiunile care au lichiditatea asigurată de către un MME ocupă poziții fruntașe. Angajamentul nostru în cadrul acestui parteneriat constă în cotarea unui volum de minim de 11.000 de acțiuni (atât pe sensul cumpărare, cât și pe cel de vânzare”, a declarat Monica Ivan, director general al BRK.

Societatea clujeană a devenit MME pentru companiile TTS, BVB, Antibiotice, Aages, Impact, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care își asumă rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Opera Plaza, vândut cu 8 milioane de euro

Articolul următor

Parteneriat între Universitatea din Sibiu și Ministerul Finanțelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share