Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat între Universitatea din Sibiu și Ministerul Finanțelor

Studenții Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică în cadrul Ministerului Finanțelor, în urma unui protocol de colaborare semnat între cele două instituții.

Conform protocolului, în fiecare an universitar, Ministerul Finanţelor prin Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) și Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi structurile subordonate acesteia va pune la dispoziție 50 de locuri de practică pentru studenţii şi masteranzii Facultății de Știinţe Economice, însă acest număr va putea fi modificat prin act adiţional, la solicitarea uneia dintre părţi, conform unui comunicat de presă al ULBS.

„Considerăm acest parteneriat unul extrem de important pentru noi, prin prisma efectelor virtuoase pe care un acord cu un partener strategic prestigios din mediul public le poate avea”, a spus Cristina Tănăsescu, decanul Facultății de Științe Economice.

Radu Dobre, șef administrație Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu, consideră necesară dezvoltarea acestei colaborări, în condiţiile în care Facultatea de Ştiinţe Economice reprezintă principalul furnizor de specialişti pentru Fiscul sibian. Acesta a precizat că peste 50% dintre actualii angajaţi ai instituţiei sunt absolvenţi ai acestei facultăţi.

Parteneriatul va avea o durată de 2 ani și se va prelungi automat, în cazul în care niciunul dintre parteneri nu va solicita încheierea lui.

„Universitatea a fost permanenț conectată la mediul de afaceri local, prin semnarea de parteneriate cu companiile private, însă sectorul public este un partener la fel de important pentru noi. ULBS își dorește să furnizeze oameni bine pregătiți atât pentru mediul privat cât și pentru instituțiile statului, iar prin parteneriatul semnat de Facultatea de Științe Economice ne dorim să răspundem necesității de pregătire a viitorilor specialiști în finanțe publice”, a precizat prof.univ.dr. Sorin Radu, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Primii studenți și masteranzi vor începe stagile de practică în cadrul MF începând cu anul universitar 2021-2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brokerii din Cluj vor susține transportul pe Dunăre

Articolul următor

NN România, prima companie de asigurări care colaborează cu Asociația Fintech

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share