Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

10 județe din Banat și Transilvania primesc ajutor de inundații

Mai multe județe din regiunile Transilvania și Banat vor beneficia de sume alocate la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului României.

Fondurile de 148 de milioane de lei de la stat au fost alocate pentru 17 județe, majoritatea din Banat și Transilvania, afectate de calamităţile naturale, adică 243 de unități administrativ-teritoriale lovite de ploile torenţiale, însoţite de descărcări electrice, din ultima perioadă.

“Vijeliile și furtunile puternice din ultima perioadă au distrus drumuri, străzi, căi de acces și de legătură între comunități, iar refacerea acestora este urgent necesară. Se vor realiza decolmatarea șanțurilor, refacerea și consolidarea malurilor prăbușite ale râurilor.

Rețelele de apă și stațiile de epurare a apei au fost deteriorate de inundații și vom oferi sprijin guvernamental pentru remedierea situației. Din fondul guvernamental vom finanța reabilitarea a 1.085 de obiective afectate de calamități naturale”, a conchis ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă și caracterul torenţial al ploilor au produs inundaţii şi pagube materiale în Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu-Mare, Tulcea și Vrancea. În funcție de solicitările comunelor și orașelor afectate de inundații, fondurile alocate vor fi utilizate pentru refacerea de străzi, drumuri, poduri și podețe.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi prefecturile din județele afectate. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va centraliza proiectele de hotărâri de guvern întocmite la nivelul prefecturilor pentru calamitățile naturale produse în ultimele săptămâni.

Total
411
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MOL și Rompetrol vor ridica 26 de benzinării pe două autostrăzi

Articolul următor

Polonezii de la Scallier au preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara, aflat în construcție

Citește si:
Total
411
Share