Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mutarea deciziei asupra alocării fondurilor europene la nivel regional, susținută la București

Luarea deciziei asupra alocării fondurilor europene la nivel regional are sprijinul autorității care se ocupă în prezent de acest obiectiv, iar aici ne referim mai ales la Programul Operațional Regional. Aflat în trecere prin Timișoara, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, s-a întâlnit cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Începând cu Programul Operațional Regional 2021 – 2027, agențiile pentru dezvoltare regională vor deveni Autorități de Management, așadar greutatea deciziilor luate de ADR vor fi cu mult mai mare.

„Sper într-o la fel de bună colaborare și pe viitor și susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene. Timișoara și Banatul sunt fruncea și o să revin cu mare drag aici pentru a lansa proiecte și pentru a arăta și în alte părți ale țării cum se face lucrul temeinic pe fonduri europene”, a declarat ministrul Ghinea.

Întâlnirea de la sediul ADR Vest a urmărit trei mari capitole.

„Am reușit să atingem zona de aspecte legislative pe care mai trebuie să le rezolvăm împreună, am avut și o componentă instituțională și una privind pregătirea și operaționalizarea sistemului nostru de management, întrucât o să devenim Autoritate de Management. E clar că, împreună cu Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene, trebuie să rezolvăm toate aspectele de pregătire. Pot să spun că astăzi am atins toate punctele și cu satisfacție am primit răspuns la întrebările și problemele ridicate”, a declarat Sorin Maxim.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ultimul strat de asfalt pe Autostrada Sebeș – Turda

Articolul următor

Comunicat finalizare proiect realizare platformă multimedia ”Ardeal24.ro” – Ziar regional online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share