Tinerii de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațiegani din Cluj-Napoca prestează servicii de consultanță nutrițională în rețeaua de băcănii Bolloga.
“Pentru că ne-am făcut un obicei din susținerea tinerilor, îi avem alături pe studenții UMF, de la specializarea nutriție și dietetică, iar prietenii Bolloga au astfel acces la consultanță nutrițională”, a informat fondatorul rețelei, Ovidiu Oltean. Planurile de extindere a rețelai includeau o fermă ecologică de păsări și francizarea modelului de business Bolloga, după modul în care s-a concretizat la Cluj.
Antreprenorii Ovidiu și Vasilena Oltean au activat a doua băcănie Bolloga din Cluj-Napocaîn primăvară, după o investiție de 70.000 de euro. Prima a fost deschisă, cu 100.000 de euro, în cartierul Bună Ziua. Ei au demarat un proiect destinat promovării și integrării produselor românești certificate ecologic.
Aceștia au dat în folosință o băcănie în Cluj-Napoca, unitate ce comercializează produse din Transilvania, atât legume, fructe sau carne, cât și procesate. Bazele păstrăvăriei au fost puse printr-un proiect european de 700.000 de euro. Aceasta cuprinde 15 bazine de incubație. Icrele sunt aduse din Danemarca, peștii fiind hrăniți cu mâncare ecologică din Austria. Pe terenul de 3.800 mp a fost amenajată și o zonă de relaxare.