Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liziera de Lac – proiect foto adresat viitorilor rezidenți

Liziera de Lac,  proiect rezidențial dezvoltat de Liebrecht & wooD în S-E Bucureștiului, lansează un proiect fotografic adresat viitorilor rezidenți, care își propune să crească nivelul de conștientizare a impactului pe care îl pot avea asupra mediului înconjurător din jurul Lacului Tătaru. Vecinii de la Liziera de Lac este un album fotografic realizat în colaborare cu Doru Panaitescu, care prezintă în imagini peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și pe care acesta le-a fotografiat pe parcursul mai multor ani. Astfel, viitorii rezidenți vor face cunoștință cu fauna zonei și vor învăța să conviețuiască cu vecinii lor necuvântători.

Făcând parte din bioregiunea stepică, climatul din Liziera de Lac este unul specific zonei de câmpie a bazinului dunărean. La doar 15 minute de inelul de centură al Capitalei se găsește un mini-sanctuar natural cu zeci de specii de păsări, reptile, amfibieni sau mamifere. Fauna este dominată de specii de păsări acvatice, însă luciurile de apă, cordoanele de stuf, malul împădurit și prezența unor exemplare seculare de stejar și alte foioase asigura un habitat mozaicat, divers, pe placul unei palete largi de specii de animale sălbatice.

„Liziera de Lac este mai mult decât un proiect rezidențial, este un proiect de planificare urbană. Prin acest proiect ne dorim ca viitorii rezidenți să cunoască habitatul din jurul viitoarei lor case, să învețe să-l respecte și să conviețuiască în armonie cu fauna locală. Aceștia vor avea pădurea și lacul la o plimbare distanță și pot descoperi habitatele animalelor care ne fascinează și ne învață, de fiecare dată, că avem o responsabilitate imensă față de natură și față de cei cu care împărțim acest sanctuar al biodiversității,” a declarat Sorin-Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România.

Liebrecht & wooD are în plan două obiective de conservare a mediului. Primul este legat de amenajarea și conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului.

FOTO: Doru Panaitescu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noutăți de la CFR Călători: Biletele pentru ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă se pot cumpăra din aplicația mobilă

Articolul următor

Festival de Cluj și criptomonedă de Sibiu: parteneriat între UNTOLD și Elrond

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share