Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 20 de firme reunite la Expo Industry Satu Mare

Companiile importante din Satu Mare s-au reunit în cadrul Expo Industry Satu Mare, eveniment desfășurat în Grădina Romei, din municipiul reşedinţă de judeţ. Expo Industry s-a desfăşurat în perioada 5-8 august, peste 22 de firme și-au prezentat produsele, dar şi oferta locurilor de muncă. Organizatorii şi-au propus să aducă în prim plan și activitatea firmelor mai mici, care au început să se facă remarcate.

„Eu sunt foarte mulţumit de toate firmele care sunt aici, toţi cei care s-au alăturat acestui eveniment, despre care putem spune că este o continuare a Fabricat în Satu Mare. Şi sperăm că în viitor acest Expo Industry să devină un brand, un brand care să poată fi dus în oricare oraş din România, din Ungaria, din Germania, pentru că produsele noastre fabricate, realizate în judeţul Satu Mare sunt produse renumite. Le întâlnim în casele noastre, în locuinţele noastre, sunt produse realizate aici, în judeţ. Sunt mândru că aşa multe firme s-au alăturat Expo Industry şi sperăm că, anul viitor, parcul acesta va fi foarte mic. Şi nu 22 de expozanţi vom avea, ci 220. Dar eu vă promit şi acum, după cum v-am promis şi acum un an, când am mai discutat despre acest eveniment, şi cu 200 de expozanţi vom face şi va fi frumos. Eu cu gândurile acestea mi-aş exprima mândria că atât de multe firme din judeţul Satu Mare s-au alăturat evenimentului”, a declarat organizatorul principal, ing. Bura-Maksay Ştefan Petru.

Tiberiu Markos: ”Economia sătmăreană este capabilă să inoveze”

Asociaţia Economică Româno-Germană (AERG), care este partener la acest eveniment, a transmis un mesaj de susținere a firmelor din Satu Mare. „Sper că de mâine sătmărenii vor fi alături de noi şi de expozanţii noştri, care fac eforturi, vedeţi şi pe vremea aceasta suntem aici, dar suntem aici pentru că vrem să arătăm că economia sătmăreană funcţionează, este capabilă să inoveze. Vrem să arătăm că suntem capabili să creştem economia pieţei moderne, vom fi capabili să ne creştem tinerii”, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Economice Româno-Germane, Tiberiu Markos.

Reprezentantul AERG a transmis și o invitaţie pentru tinerii sătmăreni să se înscrie la Universitatea Tehnică din Cluj. ”După cum vedeţi este alături de noi şi Universitatea Tehnică din Cluj, avem o extensie, avem ingineri mecanici, avem automatişti, ingineri economişti, profil mecanic, avem un club studenţesc, să le facem viaţa frumoasă. Vă rog să transmiteţi acest mesaj tinerilor sătmăreni că pot învăţa şi îi aşteptăm cu drag la sesiunea din toamnă, pentru că mai avem locuri. Vă rog să transmiteţi acest mesaj, avem nevoie de ei. Vrem să-i facem specialişti. Economia sătmăreană se poate dezvolta numai cu ei. Tinerii sunt capabili să asimileze cunoştinţele noi, pe care se va baza economia modernă. În încheiere îi invit pe toţi cei care sunt aici astăzi, să ne viziteze standurile, să stea de vorbă cu expozanţii, să colectăm idei”, a mai spus vicepreședintele AERG.

Parteneriat între instituții publice și mediul de afaceri

Invitat la evenimentul de deschidere, Ioan Lucian, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, a spus că la Satu Mare a găsit parteneri de dialog şi sprijin în autorităţile locale, deoarece îşi doresc să sprijine mediul de afaceri. „Pot să spun, ca unul care este avizat, că aici la dumneavoastră există un mediu de afaceri care se dezvoltă, un mediu de afaceri născut şi crescut după regulile importante ale economiei de piaţă. Aşa că de aici încolo, pretenţiile dumneavoastră şi ale celor care se ocupă şi contribuie la dezvoltarea economică a judeţului trebuie să fie ridicate şi din punct de vedere al colaborării cu instituţiile, important e că aici am găsit parteneri de dialog în oameni care chiar îşi doresc cu adevărat să colaboreze cu mediul de afaceri. Pentru că ceea ce vedeţi dumneavoastră aici este aportul important al mediului de afaceri, iar autorităţile locale trebuie să înţeleagă – şi aici se pare că s-a înţeles – trebuie să fie într-un dialog permanent şi într-un parteneriat cu mediul de afaceri”, a declarat Lucian Ioan, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

În cadrul Expo Industry Satu Mare s-a desfășurat și ediția Beer Fest 2021. Sponsorii evenimentului au fost: Electrolux România, Contitech Fluid Automotive România, Senera, Kneho Rom, Somipress România, HAB Transilvania.

(TB nr. 104)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1.600 de oameni lucrează la producția celui mai mare festival din Europa

Articolul următor

Recrutări la Wizz Air. Vizate: Timișoara, Cluj, Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share