Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare parc al Clujului, gata în noiembrie

Lucrările la Pădurea Clujenilor, de pe Bd. Muncii, care va deveni cel mai mare parc din reședința de județ, pe 21 ha, sunt efectuate în proporție de 80% și au ca termen de finalizare luna noiembrie.

   

Parcul Tineretului este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde și va oferi clujenilor o nouă zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. Până acum au fost plantați 1.500 arbori și 30.000 puieți.

Cu o suprafață mai mare decât cea a Parcului Central Simion Bărnuțiu, Pădurea Clujenilor va oferi vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public.

Parcul Tineretului va oferi și posibilități atipice de agrement prin realizarea unei instalații de tiroliană pe 200 m. Se va amenaja o grădină urbană pe o suprafață de 4.517 mp care să vină în ajutorul școlilor și organizațiilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de exploatare și experimentare.

“Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș – 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană” – primarul Emil Boc

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Total
2
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE acordă consultanță strategică pentru terminalul cargo al Aeroportului Oradea

Articolul următor

Autotehnorom va finaliza un proiect din “Drumuri bune în Maramureș”

Citește și:
Citeste mai mult

ibis Styles la Brașov in 2024

Accor, unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității, își extinde portofoliul în România. Grupul a…
Zi de Zi știri economice:
Total
2
Share