Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au recepționat lucrările la Autogara Beiuș

Joi, 9 septembrie, au fost recepționate lucrările la Autogara Beiuș, o investiție a Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor).

La luarea în primire a lucrărilor au participat vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal, primarul Municipiului Beiuș, Gabriel Popa, directorul ADD Bihor, Vitalyos Barna și reprezentanți ai firmei de construcții și proiectare.

„Această stație de transfer rapid are ca obiectiv soluționarea problemelor pe transport în zona Beiuș și nu numai. Această stație va fi benefică pentru transportul rutier pe toată zona Ștei – Oradea, știind că Beiuș este totuși un oraș important în această zonă. La fel ca la Marghita, noi am modificat locul în care s-a construit această stație rapidă, ea fiind inițial plasată pe drumul de Budureasa, la o distanță de 4-5 kilometri față de unde este acum”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

„Noul amplasament al autogării este foarte important, având în vedere că se află în zona centrală, facilitând accesul majorității elevilor ce frecventează școlile din Beiuș, în primul rând, dar și la primărie, bănci, spații comerciale, piaţă și așa mai departe. Față de celelate stații de îmbarcare și debarcare a persoanelor ce utilizează transportul în comun între unităţile administrativ-teritoriale, cât şi transportul elevilor, aceasta locație conferă o siguranșă în plus datorită spațiului generos din jur”, a precizat Gabriel Popa, primarul Municipiului Beiuș.

Firma responsabilă de realizarea investiției este SC Evalstar Serv SRL, iar valoarea contractului este de 872.650,60 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fos stabilit la 5 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, adică de la jumătatea lunii aprilie.

Autogara este situată pe strada Burgundia Mare și are un singur corp de clădire cu o suprafață de aproximativ 110 mp. Aceasta este compusă dintr-o sală de așteptare pentru călători cu 24 de locuri, casă de vânzare bilete și abonamente cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, o zonă de depozitare/ spațiu tehnic și copertine pentru 4 autobuze. Sunt realizate și amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate, etc). În total, clădirea și spațiul exterior vor ocupa o suprafață de aproximativ 196 mp.

Autogara va funcționa în administrarea Primăriei Municipiului Beiuș și va face parte dintr-un sistem integrat de transport județean la care Consiliul Județean Bihor lucrează în prezent.

 

Total
20
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul centru de evaluare pentru autoturisme rulate, la Brașov

Articolul următor

Contracte de aproape 7 milioane de lei, încheiate de Compania Apa Brașov în 2021

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Zi de Zi știri economice:
Total
20
Share