Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Untold se mută în Poiana Brașov

Consilierii brașoveni au aprobat asocierea cu Untold Universe

Creatorii festivalurilor Untold și Neversea își propun să facă din Poiana Brașov cea mai atractivă stațiune montană pentru tineri din Europa. Aceștia au fost selectați de către municipalitatea brașoveană pentru conceptul de divertisment Massif, care să permită un flux permanent de turiști, inclusiv vara.

Proiectul va fi finanțat integral din fonduri private de către organizatorii celor două festivaluri, urmând să fie derulat printr-o companie recent activată, Untold Universe. Acesta vizează crearea a două festivaluri, dar și alte concepte de petrecere a timpului liber cu caracter semipermanent.

Primul festival Massif se va desfășura în sezonul de iarnă, februarie-martie 2022, pe parcursul a 4-7 zile, și va îmbina schiul cu muzica electronică și experimentală, dance, trance. Cel de vară va îmbina distracția cu relaxarea.

Inițiatorii conceptului susțin că acesta va atrage anual sute de mii de turiști în Poiana Brașov și în regiune. Inițiativa își propune să devină și un nou pol de interes pentru cetățenii Brașovului, să ajute la dezvoltarea resurselor locale și să aibă un impact economic regional. Primăria a analizat o serie de propuneri depuse și de alți organizatori, iar în final proiectul înaintat de Untold Universe a fost selectat.

Untold vine cu banii, Brașovul – cu terenul și dotările

Propunerea de colaborare a fost votată în Consiliul Local Brașov. Conform parteneriatului, reprezentanții Untold vor suporta toate cheltuielile de organizare și promovare a acestor evenimente, municipalitatea angajându-se să pună la dispoziția organizatorilor terenul și dotările tehnico-edilitare necesare organizării în condiții optime a acestor evenimente.

,,Cu fiecare concept creat am reușit să urcăm România în topul mondial al distracției și am atras, an de an, sute de mii de turiști din toată lumea la Cluj și la Constanța. Ne dorim mereu să promovăm și să sprijinim comunitățile locale. Noi avem contribuții strategice în orice loc implementăm conceptele noastre.

Nu doar prin proiectele pe care le facem, cu toate plusurile pe care le aducem (impact economic, local, turistic, imagine internațională, implicare socială), ci și prin faptul că înțelegem propunem o strategie care să pună în valoare cât mai bine zona respectivă și să aducă cât mai multe beneficii tuturor”, argumentează Bogdan Buta, CEO al Untold Universe.

“Bătaie” între organizatori pe noile festivaluri locale

Discuțiile pentru organizarea unor evenimente în Poiana Brașov au început cu autoritățile locale încă 2020. După mai multe întâlniri cu reprezentanții municipalității și ai industriei hoteliere pentru a înțelege specificul zonei, organizatorii Untold și Neversea au înaintat un plan concret municipalității.

,,Suntem în fața unei decizii care are un impact asupra turismului, asupra expunerii Brașovului. Avem niște oameni care au făcut o treabă excelentă în alte municipii, la Cluj, la Constanța. Am adus cei mai buni organizatori de evenimente pe care România îi are pe acest segment, i-am adus fără bani, pe un proiect care ar urma să fie implementat anul viitor. Am făcut asta după ce ne-am manifestat deschiderea de a sta la discuții cu orice alt organizator. E primul dintre festivalurile pe care le propunem a se întâmpla în 2022” – Allen Coliban, primarul Brașovului

Impactul local al celor două festivaluri în 2019 a depășit 75 de milioane de euro. Plaja Neversea, cea mai atractivă de pe litoralul românesc, a avut în acest sezon un trafic de câteva zeci de mii de persoane. În pregătire se află festivalul de la Timișoara (2023), când orașul este Capitală Culturală Europeană.

Un interes față de acest proiect l-a avut și Asociația Hotelierilor din Brașov care a cerut celor de la Untold să organizeze evenimente în zonă care să atragă turiști și vara. Din grupul Untold fac parte acum Untold SRL (compania-mamă), Untold Universe Cluj, Asociațiile Untold Cluj și Untold Stories București. Untold SRL figurează în bilanțul contabil cu afaceri de 90 de milioane de lei în 2019 și un profit de 1,7 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pădurile-parc ale Clujului, realizate din bani europeni

Articolul următor

Două localuri din Zalău primesc clienți fără certificatul verde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share