Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Statul se împrumută de la români ca să reducă deficitul bugetar și datoria publică

Ministerul Finanțelor va apela la economiile populației pentru a diminua datoria de stat

Ministerul Finanțelor va emite, începând cu 4 octombrie, trei misiuni de titluri de stat în cadrul programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și cu dobânzi de 3,50, 4,00 și 4,40%. Titlurile au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Ele pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului și prin Compania Națională Poșta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate portalul de internet al ministerului.

Total
4
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenorii din Maramureș, orientați virtual prin hățișul fiscal

Articolul următor

Elis Pavaje sprijină redeschiderea școlilor și participă la modernizarea a 11 școli din mediul rural

Citește și:
Total
4
Share