Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SC Euras a încheiat lucrările de reabilitarea a clădirii Primăriei Oradea

Lucrările de reabilitare exterioară a clădirii Primăriei Oradea au fost finalizate. Schelele de pe toate cele trei fațade ale acesteia – Piaţa Unirii, strada Primăriei, strada T. Vladimirescu (inclusiv Turnul Primăriei) – au fost demontate.

A fost readus la forma inițială acoperișul corpului de clădire dinspre Piața Unirii – partea centrală și aripile laterale și s-au executat reparaţiile necesare pentru restul acoperişului. Totodată, s-a consolidat tavanul sălii mari de ședințe „Sala Traian Moșoiu”.

Lucrările au vizat și amenajarea unor spații cu destinație turistică în corpul de clădire central (accesul principal în Primărie dinspre Piața Unirii, scara de onoare în trei rampe, coridorul principal de la etajul 1 cuprins între biroul primarului și al viceprimarului, Sala Mare Traian Moșoiu, Sala Mică Rimler Karoly, anticamera acesteia), în prezent fiind în curs de finalizare pardoseala din parchet pentru Sala Traian Moșoiu și Sala Mică.

S-au finalizat de asemenea lucrările de instalații, finisajele interioare, reabilitarea fațadelor secundare dinspre curțile interioare și iluminatul arhitectural al clădirii.

Momentan mai sunt în curs de finalizare o parte din tâmplăria și gratiile de la demisol, înlocuirea uşilor de la intrarea principală în primărie și reabilitarea pardoselii de mozaic din holul principal.

Lucrările au început în septembrie 2019, termenul iniţial de execuţie a lucrărilor fiind luna martie 2021. Termenul a fost însă prelungit, având în vedere necesitatea modernizării sistemului de încălzire/ventilare în spațiile cu destinație turistică, modificarea proiectului audio vizual în Sala Traian Moșoiu și Sala Mică, realizarea vulturului de pe fațada primăriei – statuetă distrusă în timpul incendiului din cel de-al Doilea Război Mondial, extinderea lucrărilor de finisaje interioare și în alte spații decât cele prevăzute în contract, corelate cu alte lucrări neprevăzute descoperite în timpul execuției (descoperirea unor zone cu pardoseală sau grinzi putrede).

Lucrările sunt executate de SC Euras SRL. Valoarea inițială a contractului este de 14.842.272,29 lei (fără TVA), urmând ca valoarea finală a lucrărilor să se stabilească odată cu recepția la terminarea lucrărilor.

Clădirea Primăriei Oradea este un monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a orașului, care face parte din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea și se regăsește pe Lista monumentelor istorice 2016. Clădirea monument are o suprafață de 5.508 mp, suprafața construită a clădirii fiind de 1.137,40 mp, iar a terenului exterior clădirii este de 765,30 mp. Imobilul are demisol, parter, două etaje și un turn al orologiului.

Intenția municipalității este ca în urma reabilitării să transforme această clădire frumoasă într-un spațiu de atracție turistică, alături de serviciile publice oferite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădeanca Mirela Tanc, nominalizată la Top 50 Global Teacher Prize

Articolul următor

EIT Urban Mobility va avea birou la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share